Med Dubai i sikte

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 14. nov 2023
  • AV:
    Redaksjonen
cop andrew 3
BKAs generalsekretær har klare forventninger til norsk innsats ved toppmøtet i Dubai. Stikkord er solidaritet og rettferdighet.

I går var sivilsamfunnet i sitt årlige store møte med klima- og miljøministeren, i forkant av FNs klimatoppmøte som snart begynner. Hele det norske forhandlingsteamet var med, og organisasjonene fikk legge fram krav og synspunkter. For BKA er global klimarettferdighet og hjelp til fattige land særlig viktig, sa generalsekretæren.

Felles politisk innspill

Nytt av året er at både klimaministeren og utenriksministeren drar på klimatoppmøtet. Espen Barth Eide får en viktig operativ rolle på vegne av verdenssamfunnet, og dette gir også den norske delegasjonen ekstra tyngde.

Forum for utvikling og miljø presenterte sine innspill til den norske delegasjonen, på vegne av 60 organisasjoner. Se ForUMs politiske innspill til COP28

BKA stiller seg bak disse og har også vært med i utformingen av dem. Spesielt viktig for oss er kravene om solidaritet med og økt klimafinansiering til fattige land, som oftest har svært beskjedne utslipp og ikke er skyld i klimaendringene, men som nå i økende grad blir rammet av dem.

Seniorene på banen

Generalsekretær i BKA, Andrew Kroglund, kunne fortelle statsråden at det nå ved inngangen til Dubai-møtet også finner sted et møte i Brussel med deltaking fra mange europeiske grandparents for climate-grupper. De grå europeiske panterne melder seg på banen, – og vil puste europeiske politikere i nakken!

Klimaminister Bjelland Eriksen kvitterte ved å skryte uhemmet av BKA – og fortelle om videosnutten (under) han hadde sett sammen med de andre nordiske ministrene, fra ‘eldre for klima-seminaret’ i regi av Nordisk Ministerråd i Reykjavik tidligere i høst. Han var helt på det rene med at vi nå nærmer oss 7000 medlemmer, og beskrev de norske besteforeldrene som et fyrtårn i arbeidet med å engasjere seniorer i klima- og naturkampen!

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Kristen Fløgstad | 15.11.2023

    Jeg er veldig glad for at BKA arbeider for bedre klimafinansiering til fattige land som rammes sterkt av klimaendringer. Dette er land som historisk har hatt lave klimautslipp, men som framover trenger tilgang til ny, fornybar energi.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*