Al Gore mot Big Oil

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  onsdag 20. sep 2023
 • AV:
  Redaksjonen
al gore

For 15 år siden, etter den epokegjørende filmen «En ubehagelig sannhet» (2006), fikk Al Gore fredsprisen for sin innsats. Nå er han på banen med et forrykende angrep på de store oljeselskapene: – De har lenge motarbeidet en gjennomførbar grønn energiomstilling, og er nå begynt å dominere FNs klimatoppmøter, som det kommende i Dubai!

– Det oljeselskapene ikke vil du skal vite

Finn Bjørnar Lund, veteran i Besteforeldrenes klimaaksjon og tidligere nestleder, har sett og hørt Al Gores ferske TED-talk, og er begeistra. – Mens verden strir med de stadig mer voldsomme konsekvensene av klimaendringer, arbeider sterke krefter på å bremse – ikke klimaendringene – men verdens forsøk på å redusere utslipp! Al Gore viser hvordan fossilselskapene spiller på alle nivåer: Individuelt, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Nå er det bare to måneder igjen til neste store klimakonferanse, COP28 i Abu Dhabi, så derfor brukes store ressurser på representasjon og påvirkning globalt for å bremse resultatoppnåelse i den internasjonale kampen. Selskapene har alt vunnet det første slaget om framtida ved å sette landets mektige oljedirektør som sjef for konferansen.
– Dette saklige og opplysende, men også emosjonelle foredraget til 75 år gamle Al Gore synes jeg alle skal få med seg. Ikke minst fordi han effektivt avslører humbugen hos dem som vil ‘utvikle, ikke avvikle olja’. Det er ikke bare i Norge oljelobbyen snakker på den måten. Se selv!


Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Linda Rundquist Parr | 20.09.2023

  Godt å se at Al Gore fortsatt engasjerer seg i klimasaken både med hjernen og hjertet. Ikke rart at det blir flere og flere rettsaker mot fossile selskaper som motarbeider tiltak for å kutte utslipp, og som til de grader påvirker utfallet av klimatoppmøtene. Han avslutter foredraget i en optimistisk tone og med ordene: Husk at vilje til å handle er en fornybar ressurs. Det er den viljen vi må utløse hos våre politikere.

 2. Alf Engdal | 20.09.2023

  En utrolig sterk forestilling av Al Gore! Vi satser på hans optimistiske innledning og avslutning og står på med BKA. Ellers kan en fundere på hvor verden hadde vært i dag dersom Al Gore hadde vunnet presidentvalget i 2000. Det var som vi kanskje husker, en sen avgjørelse i høyesterett om valgresultatet i Florida som tippet seieren over til George W. Bush.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*