For barna og byen

valgkamp stvg 2
Møte mellom generasjonene på torget i Stavanger. Det gjelder å få de unge til å bruke stemmeretten sin! Foto: Heidi Leite

Mens vi daglig forskrekkes av bilder av flom og jordras, går også valgkampen inn i en mer aktiv fase. I Stavanger prøver BKA å trekke fokus mot klima og naturbevaring så godt vi kan, forteller lokallagsleder Silvia Kriz. – Vi jobber for barna og byen, natur og helse, og for at framtidige generasjoners interesser også skal være med oss i lokalvalget.

Aktivister fra BKA har vært på klimavandring i Stavanger sentrum lørdag 5. og 12. august, og skal også gå den siste lørdagen i august. – Mye hyggelige folk ute på en lørdag formiddag, sier Silvia. Det er mange som gjerne vil gjøre sitt til å mildne klimaendringene. Vi fortsetter å prøve å inspirere – til å engasjere seg, gjøre endringer, snakke om klima og miljø og vise sitt engasjement ved valgurnene.
– De røde hattene og kroppsplakatene blir lagt merke til. Vi traff på folk som husket et morsomt kor og bazoo-orkester av besteforeldre på hverdagsscenen på Torget i mai! Så alle dere fra hele landet, som var med der: Det nytter å stå på! Med frimodighet!
– Det flotte BKA-heftet «Kommunevalg – et viktig klimavalg» har vi sendt ut til alle kommunene i Sør-Rogaland, og nå deler vi det ut til dem som står på stand for de ulike partiene. Det kan være til hjelp og inspirasjon både når politikk skal formes, og når kommuner skal lage sine planer. De som allerede har gode planer, kan bruke det som skryteliste.

Verdens største kazoo-orkester underholdt på torget i Stavanger i 13. mai.

Torsdag 24. august skal Besteforeldrene være med og demonstrere mot cruisetrafikken. Selv det «grønne» cruiseskipet AIDAnova spyr ut CO2 tilsvarende 300 liter diesel pr passasjer på et ti dagers cruise, opplyser Silvia Kriz. – Det er svært energikrevende å ta med en hel by med hoteller, restauranter, kjøpesentre, idretts- og underholdningstilbud ut på båttur! Demonstrasjonen er et bredt samarbeid mellom Xtinction Rebellion, BKA, Greenpeace, MDG, Rødt, SV og beboere fra gamle Stavanger. Alt er klarert med politier, og vi skal stå med plakater og løpesedler på strandkaien, mens to seilbåter følger etter cruiseskipet med store bannere og vimpler.


Heidi Leite, Silvia Kriz og Berit Zachrisen på klimavandring på Torget. Foto: Heidi Leite

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 14.08.2023

    Flott innsats i Stavanger! Vi kan alle notere oss det nye slagordet KJØP MINDRE – LEV MER. Godt sagt. Og la oss ikke glemme å få flest mulig yngre velgere til å stemme. De bekymrer seg for sin framtid, akkurat som vi i BKA gjør.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*