BKA i grunnlovsbygda

eidsvoll 6
Foredragsholder Ole Albert Fugleberg på Eidsvoll 2. mars. Foto: Ivar Minken.

Besteforeldrenes nyeste lokallag finner du på Eidsvoll. Denne uka inviterte de til folkemøte om klima og miljøansvar i selveste Eidsvollsbygningen. Og da var det selvsagt Grunnlovens bud som sto i fokus: Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig betraktning som ivaretar retten til helse og natur for etterslekta!

Anne Bergem i BKA Eidsvoll og Hurdal og Torleif Hamre i Eidsvoll 1814 sto for arrangementet.

Tenke globalt – handle lokalt

Den pensjonerte statistikeren Ole Albert Fugleberg åpnet møtet med et personlig foredrag om økonomi, filosofi og moral, – og ansvaret for kommende generasjoner. Grunnlovens «langsiktige og allsidige» perspektiv ble her nesten kosmologisk: Hvordan ser det ut om vi, i dette lille øyeblikk av evigheten, forspiller livsgrunnlaget for alle de livsformene som er utviklet her gjennom millioner av år?

Besteforeldreaktivist Ivar Minken presentere BKA og vår kamp for å overlate kloden til etterkommere i samme stand som da vi selv møtte den. Han er gammel lærer, og har jobba mye med utvikling av nettbaserte læremidler. Organisasjonen, dens historie og aksjonsformer ble fortalt, i levende bilder. – Det viktigste er at barn og unge oppfatter at de har støtte og ryggdekning fra oss som har levd en stund, understreket han.

Kanskje var det likevel ordfører Hege Svendsen (Ap) som imponerte de frammøtte mest. Sammen med gode medarbeidere presentere hun kommunedelplaner som forplikter grunnlovsbygda til å ta klima og naturmangfold på alvor. De er nå i høringsrunde, men til sommeren ligger det an til at Eidsvoll vil ha planene vedtatt og klar til å iverksettes. At lokallaget av BKA følger med i denne viktige prosessen, fikk vi heldigvis også forsikringer om. Som alltid gjelder det gamle slagord: Tenke globalt – handle lokalt!

Ordfører Hege Svendsen presenterte ambisiøse visjoner for kommunen.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 05.03.2023

    Så bra at vårt nyeste lokallag i Eidsvoll og Hurdal er godt i gang med arbeid lokalt. Å sette seg inn i kommunale planer og utfordre lokale politikere på å legge inn enda flere klimatiltak, må være en klok strategi foran lokalvalget. Slik blir BKA kjent og respektert. Bra jobbet med møtet, lokallaget Eidsvoll og Hurdal med hjelp av Ivar Minken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*