Klær, forbruk, miljø

Klesbyttedag 12.11.22, Husflidslaget og BKA
– Mye å hente fra samarbeid med andre organisasjoner, mener Besteforeldrene i Eidsvoll.

Besteforeldrenes klimaaksjon i Eidsvoll deltok på Husflidslagets klesbyttedag på biblioteket på lørdag. Felles fokus på klær og forbruk ga motivasjon og engasjement. Når vi vet at mengden tekstilavfall øker, at klesindustrien tærer på ressursene og har et problem med utslipp både av mikroplast og CO2, da er det på tide å gjøre noe med saken!

FAKTA: I Norge forbruker hver og en av oss gjennomsnittlig 15 kg nye tekstiler pr. år, 77 % er klær og 23 % er boligtekstiler. En kartlegging viser at omlag halvparten av det vi kvitter vi oss med i løpet av året, havner i restavfallet. Den andre halvparten går til gjenbruk/gjenvinning, det meste til utlandet og kun 3 % gjenbrukes her hjemme (tall fra PlanMiljø og NORSUS sin kartlegging av brukte tekstiler og tekstilavfall i Norge). Se også Framtiden i våre hender: Temaside klær

Anne Bergem og Helle Aasgaard fra BKA-laget på Eidsvoll forteller at mellom 50 og 70 personer var innom for klesbytte, en kaffekopp og en prat om miljø, klima og betydningen av bærekraftig forbruk. – Brukte klær fant nye eiere og stemningen var god i prøvekroken. Tekstil-quisen vår var det også mange som prøvde seg på. Vi i  Besteforeldrenes klimaaksjon har jo noen sammenfallende innsatsområder med andre lokale organisasjoner, og samarbeid om denne typen arrangement gir mersmak!


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*