Sammen mot Wisting

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  fredag 28. okt 2022
 • AV:
  Redaksjonen
221028 Wisting (1)
Foto: Ivan Chetwynd

Det var stinn brakke og god stemning foran Stortinget i dag, da unge politikere og miljøbevegelsen kom sammen for å vise og rope ut sin motstand mot oljeplanene: «Wisting er en klimaversting – la olja ligge!» Medlemmer av BKA var kommet langveisfra for å delta, og det var mange, mange røde hatter på Eidsvolls plass.


Foto: Ivan Chetwynd, Svein Skartsæterhagen, Andrew Kroglund

Equinor vil ferdigstille sin Wisting-plan allerede før nyttår. Men denne manifestasjonen vil helt klart gjøre inntrykk på dem som skal ta den endelige avgjørelsen, – en gang i løpet av 2023, sier generalsekretær Andrew Kroglund, som er full av lovord over alle besteforeldreaktivister som trofast stiller opp ved slike anledninger som dette. – Denne gangen var det også svært viktig å ha med oss samtlige politiske ungdomsorganisasjoner, bortsett fra Unge Høyre og FrPU. Det dreier seg om et natur- og klimafiendtlig prosjekt som vil produsere i mange tiår framover – i en situasjon der verden allerede har for mye olje. Det er rene galskapen å lete etter enda mer, slik vi også må vente blir konsekvensen hvis Wisting først blir igangsatt.


Noen av dagens appellanter: Lan Marie Berg (MDG), Sveinung Rotevatn (V), Martin Kvalvik (NTL Ung), Audun Lysbakken (SV), Gina Gylver (NU), Beaska Niillas (NSR). Foto: Ivan Chetwynd

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Guttorm Grundt | 01.11.2022

  Det var en god markering, med det var nok ikke «mange, mange røde hatter» på Eidsvolls plass. Det var ikke flere enn ca. 25, og det burde vært mange flere. Daglig leder hadde ikke engang på seg hatten….
  Med ca. 1000 medlemmer i Osloregionen burde vi vært mange fler!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*