Lyrikk-kveld Ålesund

lyrikk ålesund
Arrangementet onsdag 21. september er et samarbeidsprosjekt mellom BKA, Naturvernforbundet, NU og Ålesundbiblioteket.

Sammen med bl.a. Natur og Ungdom arrangerer BKA i Ålesund denne uka en «Lyrikk med klimablikk»-kveld. Det skjer på biblioteket, og er inspirert fra Oslo, der Besteforeldrene i en årrekke har hatt slike arrangementer på Det norske teatret. Tre sunnmørsforfattere skal lese egne dikt og tekster; alle tre er med i Forfatternes klimaaksjon.

Kan nå ut til flere

«Arbeidet med vår tids største sak, å redde kloden vår, tar mange former. Her trengs det tydelige innspill fra flest mulig hold for å påvirke til handling. Her kan også litteraturen gripe inn» heter det i pressemeldingen fra Moa bibliotek, som lokker med «en drøy gylden time med gratis påfyll av kulturell inspirasjon for å dra klimaarbeidet videre med fornyet energi.»

Meta Eline Ipsen Sande er leder for lokallaget til NU og vil lese noen av farfaren, Hans Sandes dikt, forteller hun til Sunnmørsposten. – Bestefar har lært meg mye om verdien av naturen. Gjennom litteraturen kan en nå ut til flere, og formidle ulike perspektiv, bruke det til å forstå flere sider ved en sak, og forstå andre menneskers ståsted.

Kultur og politikk

Besteforeldrene i Ålsund har merka seg de flotte årlige arrangementene i Oslo. I Ålesund sitter de ikke på samme måte ved kjøttgrytene, selvfølgelig, men måtte vel kunne få til noe tilsvarende i mindre format? Som tenkt så gjort, og nå skjer det altså! De har tro på å trekke kultur inn i det politiske arbeidet, og kunne spille på andre strenger i tillegg til de rent faglige og saklige. Dessuten er det et godt høve til å spille på lag med andre organisasjoner og andre krefter. Kulturskolen vil bidra med musikkinnslag mellom diktene.


En munter og kreativ gjeng: Besteforeldrene i Ålesund hiver seg ut i gateteater for den gode sak!

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 20.09.2022

    Så bra at Ålesundlaget følger opp konseptet «Lyrikk med klimablikk». Det er en utmerket måte på å nå ut med vårt alvorlige budskapet om klimaendringer. Og biblioteket er et opplagt valg for arrangementet. Måtte mange finne veien dit.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*