Klimasmia satser!

Bib smed
Biblioteket i Arendal 17. august: Smeden Bjørn Bøe åpner klimasmia sammen med barn fra Stinta skole.

BKA er godt i siget og har runda 6500 medlemmer. Denne høsten har vi lansert nok et ambisiøst tiltak: Besteforeldrenes klimasmie!  Den ble åpna under Arendalsuka, med hjelp fra en skoleklasse og en ekte smed med ambolt og slegge! Nå skal det satses enda mer på barnas del av smia, og en innsamlingsaksjon for dette er igangsatt.

Klimasmia inneholder bakgrunnsstoff, klimafaktaark, m.m. – og et eget hjørne for barn og unge, der vi samarbeider med bl.a. Miljøagentene. Under åpningen i Arendal fikk vi barn fra Stinta skole til å lage de første tegningene til det vi har kalt «Barnas galleri».

Du kan lese mer og se bilder fra åpningen her: Gnister fra klimasmia Se også egen video: BKA åpner klimasmia Og reportasje i Agderposten: Tok barna med på klimasmie

Det er satt ned en egen styringsgruppa for klimasmia. Når det gjelder stoff beregna på voksne og ungdom i videregående skole, vil det vokse jevnt og trutt, regner de med. Flere prosjekter er på gang: en artikkelsamling om bærekraftig samferdsel ligger først i løypa, deretter står olje og Arktis for tur. Når det gjelder barne-delen, vil det være en noe større utfordring – for å gjøre den levende, innholdsrik og interessant. Men de er allerede i sving med å skaffe en medarbeider som kan gjøre «barnesmia» til et artig og inspirerende sted å besøke – både for voksne og barn.

BKA har ikke råd til annet enn at dette prosjektet skal lykkes! Derfor lanseres nå en egen innsamlingsaksjon. Målet er å samle inn 150 000 kroner før nyttår. Gå til innsamlingssida her!


Kjære medlemmer! Kjære støttespillere!
I BKA har vi høye mål. Vi vil ikke bare kutte utslipp. Vi vil endre verden, slik at barn og unge kan kjenne seg trygge, og vite at det er mulig å leve bærekraftige liv.

Klimasmia er et veldig ambisiøst tiltak. Når vi likevel tør å satse, er det fordi vi har mange brennende hjerter i vår organisasjon – som vi vet vil ta imot initiativet med entusiasme. Det er barna BKA er til for!

Ingen skal gi over evne, men vi tar imot ethvert bidrag, stort eller lite, med takk! 150 000 kroner er mye. Men jeg er ganske rolig og trygg på at det skal vi klare – sammen!
Hilsen Wenche Cumming, nestleder

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*