Dugnad for Klimasmia

bka klimasmia tegning
Tegning laget av barn fra Stinta skole, ved åpning av Besteforeldrenes klimasmie i Arendal bibliotek. - Abi, Nika og Sohana, 12 år.

«Innsamling til Besteforeldrenes klimasmie. Er du med?» – spør vi deg. Tankesmie-prosjektet ble lansert på Arendalsuka, sammen med en ekte smed – og skolebarn, som laget tegninger til «Barnas galleri». Det var gøy! Likevel, – ikke alle har ennå oppdaga at de kan være med på dugnaden, og bidra til å styrke BKAs barne-profil.

Fra åpningen av Klimasmia i Arendal bibliotek (video av Ivar Minken):

Bidra til å gi barna en stemme!

Det var Bodvar Sonstad som først lanserte idéen om en annerledes tankesmie, der også barns tanker skal komme til uttrykk. Som aktivist hjemme i Valdres og medlem av BKAs landsstyre ivrer han for at Besteforeldrene tar i bruk nye virkemidler som kan gi saken oppmerksomhet. De mye brukte plakatvestene med slagord er Bodvars kreasjon.
– Klimautviklinga er nådeløs, og vi har ikke så mange år på oss hvis vi skal greie å snu skuta og komme over på en positiv kurs. Vi må frigjøre oss fra vanetenkningens makt, – og det er barn ofte veldig gode til. Ingen har jo bidratt mer enn Greta Thunberg, som var bare 16 år da hun satte seg ned med sin enkle, uttrykksfulle plakat foran Riksdagen.
– Klimasmia er foreløpig ikke godt nok kjent blant BKAs medlemmer. Men det skal den bli, og den jobben skal intensiveres nå. For tida er vi i prosjektgruppa i samtaler med Miljøagentene om et mulig samarbeid. Pengene fra innsamlinga skal gå til en medarbeider for barnedelen, for ytterligere å styrke generasjonsperspektivet, sier Bodvar Sonstad.

Gå til innsamlingsaksjonen her!

Kjære medlem! Kjære støttespiller!
Jeg har veldig tro på BKA og det vi står for. Vi har ikke råd til annet enn at dette prosjektet skal lykkes!
Målet er å samle inn 150 000 kroner før nyttår – øremerka til samarbeidet med barn.
BKA vil endre verden, slik at barn og unge kan kjenne seg trygge, og vite at det er mulig å leve bærekraftige liv.
Klimasmia er et ambisiøst tiltak. Når vi tør å satse, er det fordi vi har mange brennende hjerter i vår organisasjon. Husk at ethvert bidrag mottas med takk, stor eller lite. Og husk at det er barna BKA er til for!

Hilsen Bodvar Sonstad, – «klimasmias far»

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*