Vi sees i Drammen!

brolofon-drammen-damer-1024x768 (2)
Drammenslaget brølte for klima i fjor. Nå vil de ha medlemmer fra hele landet med på landsmøtet i september. Foto: Oda Nærland Sofienlund.

KJÆRE MEDLEM!  Det nærmer seg helga 10–11 sept. og landsmøte i Drammen. Vi gleder oss, og håper å se deg der! Landsmøtene i BKA har alltid gitt gode opplevelser med positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Det er et verksted der vi som godt voksne og miljøbevisste arbeider med hvordan vi best kan bidra til en kursendring i klimapolitikken.

Husk at landsmøtet er for alle, og ikke bare de «aktive». Målet er at det skal være både faglig inspirerende – og en hyggelig sosial møteplass. I år er det dessuten nøyaktig ti år siden vi etablerte oss som egen organisasjon. Det må markeres, og vi har fått tidligere høgskolebibliotekar Halfdan Wiik til å holde festtale for oss lørdag kveld. Det var han som så tidlig som i 2006 tok initiativet til det som senere ble til Besteforeldrenes klimaaksjon.

Hvis noen skulle tvile på verdien og viktigheten av det vi gjør, og av at vi finnes, skulle de vært i Arendal forrige uke, og sett hvordan BKA bidro til å sette solidariteten med våre barnebarn på dagsorden. Blant over 200 stands var vår en av dem som gjorde seg klart mest positivt gjeldende. Også våre to arrangementer var svært vellykka. Dette kan du lese mer om på nettsida – og se mange kjekke bilder!

Program for Drammen finner du her: www.besteforeldreaksjonen.no/events/event/landsmote-2022-drammen
Som du vil se får vi besøk av både politikere og eksperter, og vi løfter fram problemstillinger knyttet til temaer som samferdsel, naturtap og økonomisk vekst. På denne sida er også alle sakspapirer for årsmøtet lagt ut, inkludert forslag til vedtektsendringer og grunnlagsnotat til diskusjonen om BKAs strategi og arbeidsplan i året som kommer. En viktig utfordring for organisasjonen er selvfølgelig å få enda flere medlemmer. I dag er vi ca 6500, og potensialet bør være en god del større.

På programsida finner du også påmeldingsskjema og kontaktinfo til hotellet der vi skal være, og der du kan bestille rom til fordelaktig pris for BKA-medlemmer. Vi ber om at du er rask i snuen og ordner med dette så snart du kan. I fjor var vi over 100 deltakere på landsmøtet i Trondheim. Det bør bli minst like mange i år.

Med beste hilsen til alle medlemmer!
Wenche Cumming og Øyvind Wistrøm,
nestledere Besteforeldrenes klimaaksjon

PS. Hvis det er noe du lurer på, må du bare ta kontakt. Ring vår organisasjonssekretær Silvia Leine, tlf 456 03 756, eller Henning Johansen i Drammens-laget, tlf 900 96 017


September 2021: Hundre besteforeldreaktivister fra hele landet var samlet til entusiastisk landsmøte i Trondheim.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Halvor Grene | 25.08.2022

  KLIMA OG ELEFANTAR I ROMMET

  «Ein grøn morgon, men ikkje i dag» skriv Jon Hustad i ein god artikkel i Dag og Tid 1. juli med referanse til ein årleg energi- og klimarapport frå J. P. Morgan Asset Management. Den årlege rapporten har som undertittel «The Elephants in the Room». Som klimaengasjert i mange år har eg klare meiningar om dette!
  Etter mi meining er det to elefantar i klimadebatten som ikkje er med i artikkelen og som politikarene ikkje vil sjå. Den eine elefanten er verdas behov for energi og korleis det skal løysast. Løysinga på dette er at me må satse på kjernekraft frå 4. generasjons reaktorar med Thorium som energikjelde. Dei kan byggast som små og store anlegg der behovet er størst, Dei kan også vere med på å redusere kravet til nye kraftliner. Diverre er det ikkje politikarar nok som vil velje denne løysinga. Sjå til Frankrike som nå dekker 70 % av energibehovet med kjernekraft! Noreg har Thorium og kunnskap på dette fagområdet.
  Den andre elefanten er Geoengineering. Mange gjer mykje for å tilpasse seg endringane i klimaendringane med høgare temperturar, flaum, tørke, styrtregn, stormar, temperaturrekordar og klimaflyktningar. Tilpassing er ikkje nok. Me treng tiltak innan Geoengineering for å redusere innstrålinga frå sola og stabilisere temperaturen på jorda inntil andre tiltak kan bidra til å reparere CO2 nivået i atmosfæren. Ein solskjerm kan ligge i eit La Grange punkt 1,5 mill km utanfor jorda i eit fast punkt mellom jorda og sola. Dette er eit prosjekt som klimavitskapen bør satse på! Noreg har mykje av teknologien og kompetansen!
  Me treng dei to elefantane eg har omtalt, dei må inn i alle møterom i alle klimamøter! Om du er i tvil etter å lese artikkelen til Jon Hustad bør du lese «Kva skjer med Syvers somre? Norge blir det nye Syden» i Aftenposten søndag 3. juli. Tenk så på kva som skjer i Noreg som ein konsekvens av det som skjer i Europa og resten av verda. Det kan du lese meir om på side 2 i Aftenposten frå 4. juli under overskrifta «I tvil om alvoret i klimakrisen? Hør med Nato».
  Syver og mine barnebarn lever truleg fram mot år 2100. Dei er mi drivkraft i klimadebatten. Mitt håp er at mine to elefantar skal gje dei gode liv framover.

  Halvor Grene, Kongsberg
  Cand. real. frå UIO

 2. Bjørn Barth Jacobsen | 03.08.2023

  FRAMTIDEN LIGGER I LUFTA
  Hei venn. Har nettopp lest et bokessay i dagens Klassekamp/LMF (s. 66-68) som jeg tror du trolig vil finne fascinerende. Gi meg feedback når du har fordøyd den. Del den gjerne med ditt nettverk. Go sommer. 😇

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*