Reparasjon og bærekraft

Rep.verksted Karin
Karin Lovise Skjerdal står i spissen for Besteforeldrenes reparasjonsverksted i Bergen.

Nål, tråd og strikkepinner er nyttige våpen i kampen mot overforbruket av klær – og dermed av verdens ressurser og naturgrunnlag. Besteforeldrene i Bergen har det siste året gjort erfaringer med reparasjonskvelder for tekstiler. I høst tar de med seg engasjement og erfaringer inn i et samarbeid med bibliotekets bærekraftslab.

Alle er velkomne

Primus motor for prosjektet er Karin Lovise Skjerdal, pensjonert sjukepleier og tekstil-entusiast, bor i Loddefjord og bruker sykkelen de syv kilometerne inn til sentrum når det trengs, og når bergensværet tillater det. Målgruppa for tiltaket beskriver hun slik: Både de med og uten ti tommeltotter! – Ta gjerne med en venn(inne) eller to, barn eller barnebarn. Det skulle være unødvendig å si det, men: Menn er ønsket! Studenter er også invitert. Og ønsker du å ‘bare’ å stikke innom for å se, er du også hjertelig velkommen.

Hun er veldig fornøyd med at BKA har fått til samarbeidet med biblioteket. – Det er gode lokaler, midt i byen, alle vet hvor det er, og ikke minst: Biblioteket er dyktige når det gjelder informasjon og markedsføring av sine tilbud.

Hjelp til selvhjelp

BKA stiller med flere ressurspersoner, som vil være tilgjengelige med hjelp og råd for dem som ønsker det. – Utveksling av kunnskap og ideer, og hjelp-til-selvhjelp, det er veien tilbake til reparasjonssamfunnet, mener Karin. Aktuelt kan være lapping av klær, stopping av sokker, skjule flekker, sy inn/ut og tilpasse, omsøm, skifte glidelås, lære å bruke symaskin, strikke m.m.

Første gang blir lørdag 09. september kl 12.30 til 15.30. Deretter andre lørdag hver måned fram til jul – i første omgang. Bærekraftslaben stiller med symaskiner og annet nødvendig utstyr, og damene fra BKA har med garnrester, tråd, nåler, stoffrester, osv. – Du tar med: Det du ønsker å reparere. Hvis du har utstyr som trengs, så ta med det også, f.eks. glidelås i riktig størrelse. Vi prøver å kombinere hyggelig samvær med arbeid for klima og miljø, så alle er velkomne! understreker Karin Lovise Skjerdal.

Våren 2023: Reparasjonsvekstedet får besøk av student som lærer å stoppe ullgenseren sin.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*