Åpen klimasmie

© www.sebastiandahl.com, Creative Commons BY-NC-SA
Fotograf Sebastian Dahl har på oppdrag fra BKA laget fotoene som er brukt både på forside og undersider.

Den som i dag åpner nettsida, blir møtt av nytt profilbilde og et litt enklere og renere design for det samme tydelige budskap. Av og til trenger man å fornye seg litt. Men alt det gamle innhold er der det skal være. I tillegg har du fått mulighet for å besøke nyskapningen «Besteforeldrenes klimasmie» Værsågod, velkommen inn!

Besteforeldrenes klimaaksjon er en forening som vektlegger synlighet og tilstedeværelse i det offentlige rom. Hele vårt engasjement dreier seg om barna og deres framtid, og på det grunnlaget utfordrer vi både politikerne og opinion!

Det er derfor ikke tilfeldig at vårt nye profilbilde viser barn og besteforeldreaktivister, med våre karakteristiske røde luer – i felles markering utenfor Stortinget. Et bilde med humør og glimt i øyet! Vi er ikke hengehoder som klager over forfallet, men eldre, erfarne mennesker som har reist oss fra godstolen og samles på gater og offentlige plasser for felles sak – i tro på at det nytter, fordi vi vet at verden kan forandres.

Vi er en handlingsretta organisasjon. Derfor går nettsida rett på de aktuelle sakene. Besteforeldrenes klimaaksjon vil overbevise, oppmuntre og presse våre myndigheter til en ny, endret og bærekraftig politikk. Det er også derfor vi lanserer den nye Besteforeldrenes klimasmie, under mottoet. «En annerledes tankesmie – for deg som er opptatt av generasjonsansvaret – og vil samarbeide med barn og unge for å skape en bedre verden

Ta en titt inn i smia vår, og se på innholdet der! Foreløpig er det kanskje ikke så veldig omfattende. Men det vil vokse og utvikle seg over tid, og noe skjer allerede under Arendalsuka med åpninga av «Barnas galleri». Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger og synspunkter – ris og ros og ideer til nytt innhold. Skriv i kommentarfeltet under. Skal vi lykkes å nå fram i kampen for et trygt klima og en levende natur, er vi avhengig av alles innsats, også din!

Hilsen Halfdan Wiik,
redaktør og medl. av arbeidsgruppa for Besteforeldrenes klimasmie


Mediepedagog og besteforeldreaktivist Ivar Minken har bidratt til å lage logen til Besteforeldrenes klimasmie – i form av en kort videosnutt fra en virkelig smie.

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Maya Montilia Grydeland | 15.08.2022

  Kjempe stolt av dere og støtter varmt deres arbeid.

 2. Roseanna Næshagen | 15.08.2022

  Jeg bor på Nesodden så må kjøre min mobilitets scooter over til Oslo på båten. Si fra hvis dere skal ha noe sentralt i byen så kommer jeg. Jeg vil gjerne kjøpe en rød hatt.
  Beste hilsen, Roseanna

 3. Annie A. Gisvold | 15.08.2022

  Dere må bruke MANGE FÆRRE og ENKLERE ORD for å få fram budskapet. Jeg kjeder meg nesten i hjel etter bare de to første setningene. Si hva som er feil og hva dere vil ha gjort – ikke alt dette «forhåndspreiket». Da får dere mange flere med dere! Hvis dere fortsetter slik, vil de fleste passere forbi!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*