Barnebarnas framtid

eva-Ormåsen-klimastreik
April 2020: Odd Steinar og Eva Ormåsen fra Brumundal med støtteerklæring til skolestreikende ungdom.

Har du vært på Hamar-traktene og sett de røde hattene i aksjon, har du også sett Eva Ormåsen. – Jeg trenger noen å dele engasjementet mitt med, – jeg hadde blitt gal uten Besteforeldrenes klimaaksjon! sier hun til Hamar Arbeiderblad, som har vært på besøk heime hos henne og mann hennes, for å bli kjent med de to aktivistene.

På besøk heime hos Eva og Odd Steinar i Brumundal: Maximillian, Alexandra og Sebastian tester ut besteforeldrenes effekter. Foto: Silje Josten Lien / Hamar Arbeiderblad

Det sterke miljøengasjementet går tilbake til 1970-åra, forteller Eva Ormåsen i HA-intervjuet. Men selvfølgelig – det fikk en ny dimensjon og fornyet kraft idet en ny generasjon kom til verden. Det er blitt hele 14 barnebarn etter hvert. De to besteforeldrene tenker på dem hele tida, og på alle etterkommerne våre, og er bekymra for klimautviklinga, som allerede skaper store problemer mange steder i verden.
– Hvorfor snakker vi ikke mer om det som truer vår eksistens? undrer Odd Steinar. Han er redd mange tenker at «det løser seg» og at vi nok finner en eller annen teknisk ordning på det hele. – Men vi kan ikke sitte og vente på at teknologien skal redde oss. Det holder ikke! Heldigvis har de barnebarn som også følger med, og er opptatt av å gjøre en innsats. Alexandra (7) og Sebastian (8) har sett Newton-serien «Ikke gjør dette mot klimaet» på NRK Super, og ramser opp flere ting vi burde gjøre mindre av – hvis det ikke skal bli veldig varmt på jorda!

Pdf av reportasjen i Hamar Arbeiderblad: Tar klimakampen for barnebarnas skyld
Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Bjørghild des Bouvrie | 21.06.2022

    Veldig bra, Eva og Odd Steinar!
    Nå skal jo regjeringen satse på vindmøller til havs. Da kan vi trygt forvente at mange oljearbeidere kan skifte jobb til fornybar industri.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*