Broen 2022 – podkast4

rett fram 4

En rettferdig omstilling – hva betyr dét? – Spørsmålet står på plakaten fredag denne uka, når fagbevegelsen, miljøorganisasjoner og kirka for åttende gang arrangerer den store Broen til framtiden-konferansen. Det skjer etter nye rapporter fra FN, som fastslår at det haster enda mer enn vi har trodd å få til en kursendring for samfunnet vårt.


Episode 4: Hvordan ser rettferdighet ut hvis du skal tenke på hele verden?

Klimakrisa er global, så da må laget som skal løse den også være det. Andreas reiser til klimatoppmøtet i Glasgow, og snakker med ungdommer, fagforeningsledere fra det globale sør og biskop Ingeborg Midtømme. Vi ber dessuten dere, lytterne våre, om å sende inn konkrete forslag til hvilke krav vi kan samles om for å få til en rettferdig løsning på klimakrisa. Send det gjerne som lydklipp! Finn fram smarttelefonen din. Den har helt sikkert en app for lydopptak. Ta opp lyden av deg selv som forteller oss forslaget ditt. Trykk på «del», velg alternativet «e-post» og send lydopptaket til rettframpodkast@gmail.com 

«Mange tror at kristne ikke tenker på klimakrisa, at vi kommer til himmelen uansett, sånn er det ikke» – biskop Ingeborg Midttømme 

«Jeg pleide å tenke at det ikke var noe vits å engasjere seg i klimakrisa. Men så så jeg at det faktisk gjør en forskjell» – Emma, skotsk tenåring og skolestreiker Videoen er laget for OsloMet/Klimabrølet/Broen til framtiden, Klipp: Kristian Moe, Musikk: Hans Kristen Hyrve.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*