Med klimablikk

Birgitte-Grimstad-3
Birgitte Grimstad – visesanger og scenekunstner med et livslangt engasjement for fred og miljø. Har bidratt til "Lunsj og lyrikk" siden starten i 2017.

Er du i Oslo kommende uke? Har du lyst å oppleve kunstnere som slår et slag for det grønne skiftet? Da må du få med deg formiddagstreffene på Det Norske Teatret, i samarbeid med Besteforeldrenes klimaaksjon. Alle som har mulighet til det, – legg turen innom Bikuben, ta en kopp kaffe med oss, få del i noen gode kulturopplevelser!

Populært arrangement

Det er femte gangen Besteforeldrene arrangerer «Lunsj og lyrikk», forteller BKA-veteran Finn Bjørnar Lund. – Da vi begynte med dette, var det et litt spontant påfunn der Birgitte Grimstad og jeg tok turen innom Det Norske Teatret i lunsjpausen og traff skuespillerne der. Kunne de tenke seg å bidra på den årlige Klimafestivalen § 112? Dét kunne de! Og når teatrets ledelse også var positive, så var vi i gang med det som etter hvert er blitt et veldig populært årlig arrangement.

– En nøkkelfaktor er selvfølgelig Birgittes gamle kontaktnett. Hun har selv bidratt flere ganger, sammen med skuespillere – og andre bidragsytere, forfattere og visesangere.

Programmet for hele kommende uke kan du se her: Lunsj og lyrikk 2022. Dette året knytter det seg kanskje særlige forventninger til onsdagen, da elever fra Munch videregående vil opptre med egne tekster og musikk. – Faktisk er det første gangen vi har med oss unge mennesker på scenen, sier Finn Bjørnar. – Litt rart kanskje, for vi i BKA definerer jo oss selv langt på vei i forhold til barn og unge, og deres rettferdige krav om en bærekraftig framtid.

Merk at arrangementet er gratis – og ta gjerne med venner!

GLIMT FRA TIDLIGERE LUNSJ OG LYRIKK-DAGER:

2020: DET HASTER! – Jorden brenner, jorden gråter, vinden hviner, havet fråder! Forfatter og låtskriver Elisabeth Arnet fremførte tankevekkende tekster.

2020: DET GÅR BRA! Hvordan er det å stå på Grønland T-banestasjon med telefonen i hånden og lese på nettet om isen som smelter på Grønland. Slampoet Fredrik Høyer leste fra sin diktsamling «Grønlandsutraen».

2019: LÅN OSS LITT AV DIN BALANSE DIN RO. Lise Fjeldstad leste dikt av Rolf Jacobsen. Foto: Ivan Chetwynd

2019: OM REVEN OG HAREN – og hvor fint det er å bli spist … Gro Dahle har flere ganger vært med, og frydet tilhørerne med sine underfundige tekster. Foto: Ivan Chetwynd

2019: CLIMB EVERY MOUNTAIN! «Er vi mennesker vår egen verste fiende?» Skuespiller Sigve Bøe stilte spørsmålet da han opptrådte for en fullstappet Bikuben. Foto: Ivan Chetwynd

2017: ORD OG TONER SOM BEVEGER. 80 tilhørere var møtt opp for å få med seg visesangerne Lars Klevstrand og Birgitte Grimstad. Foto: Ivan Chetwynd

Fullt hus og god stemning ved alle arrangementer på Bikuben. Foto: Ivan Chetwynd

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*