Broen 2022 – podkast2

rett fram 2

En rettferdig omstilling – hva betyr dét? Spørsmålet står på plakaten når fagbevegelsen, miljøorganisasjoner, kirka og forskere for åttende gang inviterer alle interesserte til den store Broen til framtiden-konferansen. Det skjer etter en ny rapport fra FN, som fastslår at det haster enda mer enn vi har trodd å få til en kursendring for samfunnet vårt.


Episode 2: Hva gjør vi med olja?

Hvordan ser en rettferdig omstilling ut for oljearbeidere, som kanskje må slutte med det de gjør? Andreas og Ingerid snakker med oljearbeidere i Nigeria, USA og Norge. Og så spør vi LOs egen klimarådgiver om hvordan det er å stå i spagaten mellom de som vil bremse oljeutvinning av hensyn til klima – og de som vil fortsette en stund til.

«Jeg elsker jobben min! Men oljeindustrien blir mer og mer skadelig for miljøet» – Orike Didi, nigeriansk oljearbeider
«Skal du ha folk med, så må du akseptere at ting tar litt tid» – Anne Beth Skrede, LOs klimarådgiver

———————————————————————————

Møt dem som jobber med podkastene: den uoppslitelige klimaaktivist Andreas Ytterstad og Ingerid Salvesen, han professor ved OsloMet og hun journalist samme sted. De vil gjerne få tilbakemeldinger, høre dine meninger og ikke minst dine forslag til rettferdige klimakrav. Send gjerne lydspor (du kan bruke opptaksfunksjonen på smarttelefonen) til rettframpodkast@gmail.comVideoen er laget for OsloMet/Klimabrølet/Broen til framtiden, Klipp: Kristian Moe, Musikk: Hans Kristen Hyrve.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*