Klimafestival med klimabrøl

brølofonen 2 drammen
Stas å kunne ønske Klimafestivalen tilbake til Drammen etter et år med koronapause, syntes varaordfører Ståle Sørensen. Bilde fra kommunens nettsider.

I Drammen er Klimafestivalen i gang for 7. år på rad – med unntak av fjoråret. Siden pandemien fortsatt er med oss, er arrangementene en del nedskalert. Likevel er det mye spennende på programmet, som går helt fram til 30 januar. Festivalens motto er «Bærekraftige liv i Drammen», og på fredag ble Brølofonen åpnet på Bragernes torg.

Variert program

– I festival-programmet finner du noe for enhver smak, med alt fra kurs om kjøkkenhager og reparering av klær, til byttedager, konserter, gudstjenester, musikk og teater, forteller Elisabeth Tveter Briseid, besteforeldreaktivist og medlem av styringsgruppa for Klimafestivalen i Drammen. – Med små og store markeringer har vi som mål å skape økt bevisstheten om klimautviklingen – og ikke minst, engasjement for å gjøre noe med situasjonen!

Følg med på Klimafestivalen Drammen på facebook

Se hele programmet 7–30 januar.

Brølofonen

Brølofonen er en original, interaktiv kunstinstallasjon. Fordi vi ikke kunne samles tusenvis av mennesker slik som i 2019, fikk Foreningen Klimabrølet i stedet laget Brølofonen.

Den er formet som en gigantisk ropert. Der kan man gå inn, rope selv og se og høre ulike former for brøl, musikk, heiarop etc.  som er «ropt» inn av voksne, barn, unge og gamle.  Skikkelig moro, både for barn og unge og voksne barn. Helt smitteverntrygg, forsikrer arrangørene. Anbefales som ekskursjonsmål for besteforeldre og barnebarn!

Etter 28. januar går brølofonen videre til Stavanger og andre byer. I hele stortingsperioden skal den minne beslutningstakere og oss alle om den viktigste av alle utfordringer vi står oppe i – å gjøre vårt for at dagens barn og unge skal få en levelig framtid på kloden. Du kan fortsatt laste ned ditt brøl på Klimabrolet.no

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*