– Jeg gleder meg

hilsen andrew

Kjære medlem i BKA! Jeg har de siste fire måneder hatt gleden av å bli kjent med Besteforeldrenes klimaaksjon. Jeg har vært på landsmøte i Trondheim, og har truffet flere av dere på stands, på seminar og ved besøk til lokallag. Fra nyttår går jeg inn i en åremålsstilling som generalsekretær i organisasjonen, og gleder meg stort til det!

Snart er det jul. Og da er det hyggelig å kunne fortelle at vi nettopp har nådd en liten milepæl, da vi i første uke i desember ble over 6000 betalende medlemmer. For 2022 er målet å nå opp til 7000-merket. Minst!

Hvorfor er det viktig at vi er mange? Fordi mange medlemmer gir større offentlig støtte, men aller mest fordi det viser at vi er en gruppe som vokser, som vil noe, og som må høres på!

Vi deltok i arbeidet med norske posisjoner frem mot klimatoppmøtet i Glasgow. Vi deltok også under selve møtet, både inne i konferanserommene, og utenfor, ved gatedemonstrasjoner. Begge deler er viktige. Og det er BKAs store styrke: Vi er synlige på flere arenaer. Vi er glade i naturen, vi er uredde, vi er lite selvhøytidelige, vi bruker musikk, sang og kultur, og vi roper ut over verden at vi må skape en annen fremtid og verden for våre barnebarn. Vi tenker solidarisk.

Når det gjelder saker og tema vi bør ta opp i 2022, er det selvsagt tenkt mange tanker om det allerede, både av meg selv, av landsstyret og av lokallagene våre.

De sistnevnte er det aller viktigste. Det som skjer lokalt, har stor innflytelse.

Om du som medlem har tanker om kronikker, rapporter eller tema og metoder vi bør tenke på for neste år, så tar jeg mer enn gjerne mot både råd og innspill. Send meg en e-post til andrew.kroglund@besteforeldreaksjonen.no

Ut over dette vil vi i 2022 konsentrere oss om følgende hovedspor:

 • Styrking av kontakten mellom BKA sentralt og lokallagene, med besøk til alle lokallag og egne lokallagssamlinger
 • Gode organisatoriske rutiner og en sikring av driften
 • Medlemsverving
 • Oppbygging av et internasjonalt nettverk
 • Slagkraftig politikkarbeid på det grønne skiftet, en god samferdselspolitikk, vektlegging av naturglede og samvær mellom besteforeldre og barnebarn, og et fortsatt kritisk blikk på norsk oljeproduksjon
 • Vi skal få på plass en egen Klimasmie, et eget nettsted knyttet til våre hjemmesider, som skal lage gode innspill, rapporter og inspirere både eldre og unge i klimakampen
 • Et godt og inspirerende landsmøte i Drammen i september 2022

Jeg gleder meg til å ta fatt!
Med ønske om en riktig god jul!
Beste hilsen Andrew P. Kroglund,
generalsekretær

 

Spre klimavett,
del denne saken!

5 kommentarer

 1. John Paul Bould | 15.12.2021

  As a member of BKA and XR, I would like to open up my place, as a workshop. / social / meeting space.
  I have 4.5 mol. of privet land serounded by forrest.
  I have a woodwork/metal workshop and tools.
  We have a 6m Ø Yurt, great space for meeting and eating.
  Mørkvann is just a few minets away, when you need a swim!
  Morkveien 5. 3475 Sætre .

  Mvh Paul

 2. Linda Rundquist Parr | 15.12.2021

  Thanks for your generous offer, Paul. We will keep your offer in mind for future meetings and get-togethers in BKA. A true Christmas gift: «There is room in the inn/yurt at Paul’s in Sætre!»

 3. Finn Bjørnar Lund | 15.12.2021

  Takk til Andrew for spennende utsikter for 2022, og til John Paul Bould for invitten. God, klimavennlig og fredfyllt jul til alle !

 4. Eva Karal | 15.12.2021

  Dette skaper god stemning, Andrew Kroglund, du har gjort en innsats i MDG, takk og gratulerer!

 5. Birgitte Grimstad | 15.12.2021

  Så spennende og raust tilbud!
  GOD JUL OG GODT NYTTÅR TIL ALLE!
  Vi ses i det nye!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*