Generasjonsansvaret

medbø
Elisabeth Medbøe. Foto: Bjørn Mikkelsen / Enebakk Avis

– Vi tenker mye på barnebarna og hvordan de kommer til å ha det, sier Elisabeth Medbøe og Johan Ellingsen. I et intervju med Enebakk Avis får de fortelle om sitt engasjement, og om Besteforeldrenes klimaaksjon. Begge har vært miljøopptatte lenge. Nå er det generasjonsansvaret som gjelder, – det som klima framfor noe har satt på dagsorden.

Fra intervjuet:

Elisabeth Medbøe: – Jeg ble kjent med flere og flere i Besteforeldreaksjonen. Det er en veldig engasjert, ressurssterk gjeng med mange forskjellig folk. Det er kombinasjonen av å dele et engasjement, at det er så stor bredde på alle som er med, og at det er veldig hyggelig og inkluderende. Et stort samhold. Jeg tror bekymringen for alvoret i saken er stor for mange. Men at det også går an å gjøre veldig fine ting sammen, sier Elisabeth.
– Har engasjementet for klima og miljø vært med deg lenge?
– Jeg har vel egentlig hatt det med meg hele livet. Da jeg var ung, på 70-tallet, begynte det å komme informasjon om hva som kom til å skje, så jeg fulgte med på det allerede da.

Johan Ellingsen: – Jeg tror jeg har vært med i det som er av miljøorganisasjoner. Begynte i 1970 i forbindelse med Mardølaaksjonen, og Samarbeidsgruppene for natur- og miljøvern, som var en økofilosofisk organisasjon, bygd på litt løse anarkistiske prinsipper. Så har jeg vært medlem av Framtiden i våre hender og Naturvernforbundet.
– Som med BKA nå?
– Det var generasjonsperspektivet som jeg føler har kommet veldig godt inn med Besteforeldreaksjonen. Det at vi etterlater barnebarna våre til å løse alle problemene, og selv er vi en generasjon som bare har surfet på en velstandsbølge. Det er jo et moralsk ansvar som jeg håper flere og flere blir klar over, understreker Johan.

Se Enebakk Avis: Klimaendringene er kommet for fullt


Elisabeth Medbøe og Johan Ellingsen. Foto: Bjørn Mikkelsen / Enebakk Avis

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*