Et lokallag i vekst

Moss hyggelig treff
Hyggelig møte med folk i Moss sentrum. Foto: Liss Fjeld

Utfordringen er å handle lokalt, mener Besteforeldrene i Moss, som er blitt 220 medlemmer – og som stadig er i vekst og verver nye. Når lokallagets leder Torgeir Lømo blir spurt hvordan de får det til, sier han at for det første er det viktig å være synlig i bybildet, på en positiv måte. – For det andre må man gjøre det så enkelt som mulig å bli medlem.

Verveskjema viktig
Vi har for lengst gjort den erfaring at det ikke er nok å dele ut vervebrosjyrer – eller at folk sier til oss at de vil melde seg inn. Noen gjør det, selvfølgelig, men ofte skjer det ikke. Det blir litt for ofte et litt for stort tiltak å sette seg ned med pc’en, finne fram til rett nettside, fylle ut skjema, osv. Så skyver man på det – helt til man har glemt hele greia.

Det er lurt å lage et verveskjema som interesserte kan skrive seg på der og da. Så melder vi dem inn etterpå. Det blir litt ekstra arbeid for oss i lokallagsstyret, selvfølgelig, men ikke så stort og slett ikke vanskelig. Belønninga er at vi får en god del nye medlemmer som vi ellers ikke ville hatt – selv om de støtter saken og liker Besteforeldrenes klimaaksjon og det vi står for.

Synlig og positiv
Det har ofte ikke meldt seg mange nok når medlemmer blir invitert til å delta på stand, forteller Torgeir.  – Mange er uvant med dette, og blir naturlig nok usikre på å ta en 2 timers økt, f eks. Vi har imidlertid klart å rekruttere flere ved å ta personlig kontakt med dem. Da understreker vi at det ikke dreier seg om å framstå som meningssterke allvitere, eller personlige klimahelter, men som de bekymrede voksne vi er, som lener oss på FNs klimapanel ekspertise med et sterkt ønske om at Norge følger opp og gjør sin del av jobben. Dette skaper engasjement og entusiasme, og jo flere «aktivister» vi er, jo lettere blir det også å verve nye medlemmer – og å spre budskapet!

Hvis noen er interessert, kan de her se et ferskt eksempel på hvordan vi henvender oss til medlemmene for å få dem til å bli med på aktiviteter: Kjære medlemmer

Vi har alle våre nettverk av venner og bekjente i byen, og det har vist seg å være lett å få kontakt med folk som går forbi. Mange deler vår bekymring for klima og våre barnebarns framtid og er nysgjerrige på vår virksomhet. Ellers er det vel en selvfølge at vi er høflige, hyggelige og blide – og ikke påtrengende. Vi har hatt mange hyggelige samtaler med både enige og uenige som oppleves meningsfullt, må jeg si.

I sommer har vi deltatt på flere større arrangementer som har vært i Moss: Klimavandring under Byfestdagene, stand i sentrum på Kristian Fredrikdagene, blomsterplanting med barn i Nesparken under Minimorsa og stand i Kanalparken på årets Miljøfestival.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Nina Weidemann | 02.09.2021

    Gratulerer med blomstring, BKA Moss! Her er mye å lære for andre lokallag.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*