Valgkamp i sosiale medier

nina ola anno
Nina og Ola vil ha flere med å spre BKAs valgannonse.

Stem på dem som lever her om hundre år! – Det er oppfordringa fra BKA foran årets stortingsvalg. Vår store valg-annonse blir trykt i aviser og på plakater, og ber velgerne tenke seg godt om. I tillegg får vi nå spesialsydde versjoner for Facebook og Instagram. Det er for deg som vil lage din egen valgkamp. Bare å sette i gang, først som sist!

Bli facebook-aktivist

Mange medlemmer har en facebook-konto. Noen er aktive brukere, de liker og deler oppslag som andre har laget, eller de lager Facebook-oppslag selv, legger ut bilder og tekster, osv.

– Hvis du er en passiv bruker, slik kanskje de fleste er, er tida inne for å gjøre noe med saken, sier Ola Dimmen, som styrer med Facebook-sida til Besteforeldrenes klimaaksjon. Vi har til og med laget et lite lynkurs for den som er litt blank, men som har lyst å være med og bidra: Bli en facebook-aktivist

– Bildet under taler for seg, og det holder lenge om du publiserer dette. Men hvis du i tillegg har en personlig melding å komme med, er det flere som blir interessert, og budskapet vil nå lengre ut!

FACEBOOK-VERSJON – lagres på din mobil eller datamaskin:


Instagram er for alle

Det viktigste er at du er deltaker, ikke bare tilskuer, og at vi alle gjør det lille vi kan, sier nestleder i Besteforeldrenes klimaaksjon, Nina Weidemann. Selv er hun er «hekta på Instagram», forteller hun. – Det er såre enkelt, akkurat som Facebook.  Forskjellen ligger i at Instagram er mer bildebasert, med kortere tekster enn på Facebook.

Hun legger til at at aktiviteten på Instagram først og fremst har betydning ved at vi heier på barne- og ungdomsorganisasjonene, som Miljøagentene, Natur og Ungdom, Spire, Changemaker og andre. – De unge bruker Instagram mye, og jeg har inntrykk av at de legger merke til og setter pris på når de får positive tilbakemeldinger på arrangementene og utspillene sine.
– Lykke til, se oppskriften under bildet, hilsen Nina!

INSTAGRAM-VERSJON – lagres på din mobil:

Kom i gang på mobil (smarttelefon):

 • Gå i Google Play eller App store og last ned gratis-appen Instagram.
 • Lag deg en profil med bilde og brukernavn.
 • Velg bildet (som du har lagret) fra mobilen.
 • Publiserer bildet på Instagram-siden din. Skriv gjerne en kort bildetekst.
Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Ivar Minken | 15.07.2021

  Veldig bra og nyttig artikkel. Start slik artikkelen anbefaler. Så søker du opp facebooksidene til ungdomsorganisasjonene og klikaorgabisasjonene og trykker liker. Da får dy se oppdateringene i din profil og kan kike og følge med. På Instagram søker du også opp organisasjonene og klikker på Følg.

 2. Sverre Henriksen | 15.07.2021

  Supert! Dere gjør en meget god jobb! Er glad og inspirert av å være medlem i Besteforeldrenes klimaaksjon!

 3. vidar Lillebo | 28.07.2021

  Ikke enkelt å få klima-sakern på den politiske dagsorden. Synes å være en berøringsangst hos de største partiene for å sette klima på dagsorden. Høgre og Ap vil helst prate om saker som skiller disse partiene og da blir det ingen klimadebat.
  Synes underlig at SP vil danne en rødgrønn regjering med bare AP. Hvor de skal hente grønnfarga fra blir et stort problem.

 4. Tore Inge Remme | 13.08.2021

  LIVSVIKTIG VALG
  Vi skal igjen velge myndigheter til å styre landet. Hvem skal vi så velge? Her er tre viktige kriterier til svaret på det spørsmålet.
  1. Sannferdighet. Vi trenger folk som snakker sant.
  2. Virkelighetsorientering. Vi trenger politikere som tar naturens, miljøets og klimautviklingens virkelighet på alvor.
  3. Styringsdyktig. Vi trenger politikere som tør, kan og vil utforme politikk som svarer på vår tids viktigste behov og utfordringer. Uten det er man ikke styringsdyktig.
  Minst dugelig etter disse kriteriene er de hittil 4 største partiene. De bryr seg ikke om at vi står i en livstruende klimakrise. De bryr seg ikke om problemene med at en mengde arter er på grensen til å forsvinne fra naturen. I årevis har de fått vitenskapelige rapporter om disse krisene, men hva har de gjort med det? Nesten ingen ting som monner. De har snakket og snakket som om at de ville og skulle, men nesten intet har kommet ut av det. Snarere tvert imot: deres politikk har gått ut på at vi (altså vi nordmenn) må ha mer og bruke mer. Det er deres mantra – bare hør på dem nå i valgkampen.
  Mest dugelig til å føre en realistisk politikk etter de nevnte 3 kriteriene er åpenbart partiet MDG. De ser på naturen og klimaet som livsviktig for oss mennesker. De tør ikke å spille russisk rullett med naturen. De tør å snakke sant om hva som må til for redde livsvilkårene for kommende generasjoner. De tør å snakke sant om at det vil koste noe sette i verk politikk som virker i de utfordringer vi står i. De tør å snakke sant om at vi kan leve godt og til dels bedre med mindre forbruk og mer naturvern.
  Det vi trenger ved dette valget er et valgopprør. De største partiene må ned. MDG må opp, mye opp, veldig mye opp slik at de får innflytelse og makt til ny politikk som svarer til våre virkelige utfordringer. Fremtiden hører ungdommen til. Derfor trenger vi et ungdommens stormløp til urnene for å stemme på fremtiden, stemme på MDG. Og vi eldre bør følge dem i samme ærend. Ikke minst vi som gjennom et langt liv har nytt fruktene av en politikk vi ikke så skyggesidene av da. Men vi ser det nå og bør handle deretter: vende våre gamle partier ryggen når de nekter å se virkeligheten i øynene og velge de som vil redde kloden for våre barnebarn og oldebarn.
  Godt valg.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*