Valgkamp i sosiale medier

nina ola anno
Nina og Ola vil ha flere med å spre BKAs valgannonse.

Stem på dem som lever her om hundre år! – Det er oppfordringa fra BKA foran årets stortingsvalg. Vår store valg-annonse blir trykt i aviser og på plakater, og ber velgerne tenke seg godt om. I tillegg får vi nå spesialsydde versjoner for Facebook og Instagram. Det er for deg som vil lage din egen valgkamp. Bare å sette i gang, først som sist!

Bli facebook-aktivist

Mange medlemmer har en facebook-konto. Noen er aktive brukere, de liker og deler oppslag som andre har laget, eller de lager Facebook-oppslag selv, legger ut bilder og tekster, osv.

– Hvis du er en passiv bruker, slik kanskje de fleste er, er tida inne for å gjøre noe med saken, sier Ola Dimmen, som styrer med Facebook-sida til Besteforeldrenes klimaaksjon. Vi har til og med laget et lite lynkurs for den som er litt blank, men som har lyst å være med og bidra: Bli en facebook-aktivist

– Bildet under taler for seg, og det holder lenge om du publiserer dette. Men hvis du i tillegg har en personlig melding å komme med, er det flere som blir interessert, og budskapet vil nå lengre ut!

FACEBOOK-VERSJON – lagres på din mobil eller datamaskin:


Instagram er for alle

Det viktigste er at du er deltaker, ikke bare tilskuer, og at vi alle gjør det lille vi kan, sier nestleder i Besteforeldrenes klimaaksjon, Nina Weidemann. Selv er hun er «hekta på Instagram», forteller hun. – Det er såre enkelt, akkurat som Facebook.  Forskjellen ligger i at Instagram er mer bildebasert, med kortere tekster enn på Facebook.

Hun legger til at at aktiviteten på Instagram først og fremst har betydning ved at vi heier på barne- og ungdomsorganisasjonene, som Miljøagentene, Natur og Ungdom, Spire, Changemaker og andre. – De unge bruker Instagram mye, og jeg har inntrykk av at de legger merke til og setter pris på når de får positive tilbakemeldinger på arrangementene og utspillene sine.
– Lykke til, se oppskriften under bildet, hilsen Nina!

INSTAGRAM-VERSJON – lagres på din mobil:

Kom i gang på mobil (smarttelefon):

  • Gå i Google Play eller App store og last ned gratis-appen Instagram.
  • Lag deg en profil med bilde og brukernavn.
  • Velg bildet (som du har lagret) fra mobilen.
  • Publiserer bildet på Instagram-siden din. Skriv gjerne en kort bildetekst.
Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Ivar Minken | 15.07.2021

    Veldig bra og nyttig artikkel. Start slik artikkelen anbefaler. Så søker du opp facebooksidene til ungdomsorganisasjonene og klikaorgabisasjonene og trykker liker. Da får dy se oppdateringene i din profil og kan kike og følge med. På Instagram søker du også opp organisasjonene og klikker på Følg.

  2. Sverre Henriksen | 15.07.2021

    Supert! Dere gjør en meget god jobb! Er glad og inspirert av å være medlem i Besteforeldrenes klimaaksjon!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*