Krisen er her allerede

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    søndag 25. jul 2021
  • AV:
    Redaksjonen
Storting_plattform
– Illustrasjon: Ola Dimmen

Den globale oppvarmingen gir seg nå dramatiske utslag flere steder i verden. Så langt vil ingen av de store partiene gå med på at dette skal innvirke på Norges oljepolitikk. Men hvor lenge kan de holde på slik? spør Finn Bjørnar Lund i VG. Når vil de forstå og ta konsekvensen av at norsk olje er akkurat like skadelig som all annen olje?

Finn Bjørnar Lund, Besteforeldrenes klimaaksjon

Klimakrisen går ikke over. Som VG viser på lederplass 17.7.: Den er her og forsterkes. Katastrofen i Mellom-Europa de siste dagene viser alvoret, og illustrerer det som klimaforskerne lenge har forutsagt: En villere, våtere, varmere og mye farligere klode.

Les hele innlegget til Finn Bjørnar Lund: Klimatiltakene kan ikke vente

«Hittil virker det som de store partiene unngår å erkjenne realitetene: Høyre mener de har ‘tatt grep’, Ap er lite synlig, og Sp vil sikre dieselbilens plass i byen og på bygda.

Mer enn 100 milliarder kroner av krisemidlene etter Covid-19-pandemien er bevilget for å sikre oljeleting og produksjon, som om verden trenger mer olje og gass. Noen mener at det er nødvendig for å få til det grønne skiftet i neste omgang.

Er det troverdig å satse enda mer på fossilindustrien når krisen alt er her?»

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*