BKA får generalsekretær

andrew-kroglund-foto-Nina-Kroglund
Andrew Kroglund. Foto: Nina Kroglund

– Potensialet til Besteforeldrenes klimaaksjon er stort fordi det blir flere og flere eldre. Dette er mennesker med ressurser og kunnskaper, og som har tid og et ønske om å engasjere seg for barnebarna og landet sitt, sier Andrew Kroglund. Han er ansatt som generalsekretær, og blir sammen med BKA-lederen intervjua i Dagsavisen.

Andrew Kroglund (62) er en kjent stemme i miljø- og utviklingsdebatten. Han er tidligere leder av Blekkulfs Miljødetektiver og av Regnskogfondet. Han har også vært styreleder for ForUM for utvikling og Miljø, og er en anerkjent debattleder, journalist, forfatter, kritiker og skribent, sist ute med boka «Termostat. hvordan klimaet former oss, forandrer samfunnet og forvandler fremtiden» (2020).

– Ansettelsen er uttrykk for våre ambisjoner på vegne av vår generasjon, til støtte for alle barn som vil måtte bære framtidas klimabyrder, sier styreleder Steinar Winther Christensen, som forklarer at bakgrunnen er en sterk medlemsvekst og voksende oppgaver for den frivillige ledelsen.

Andrew Kroglund har sin første arbeidsdag i midten av august. Christensen har stor tro på framtida for Besteforeldrenes klimaaksjon. – Jeg er sikker på at alle besteforeldre egentlig vil bidra her bare BKA blir bedre kjent, sier han. – Dette gjelder vår generasjons ettermæle.

Se intervjuet med Kroglund og Christensen her: Han skal fronte besteforeldrene

Fra pressmelding BKA:

«Jeg går til oppgaven med entusiasme sier Kroglund. Jeg har lært meg å kjenne BKA som en gjeng meget kompetente og saklige stemmer i klima- og naturdebatten. Nå ser jeg frem til å bidra til at denne viktige velgergruppa får sin stemme enda mer frem i samfunnsdebatten. Kampen for et bedre klima, vår felles natur og en mer rettferdig verden for de som nå vokser opp og de som kommer etter oss er vår tids definerende kamptema. Vi vil sørge for at både den nye regjeringen, Stortinget, næringslivet, forskere og publikum generelt vil få høre våre synspunkter i den neste fireårsperioden som ligger foran oss.»

Spre klimavett,
del denne saken!

7 kommentarer

 1. Birgitte Grimstad | 25.06.2021

  Fremragende!! Tenk at BKA har vokst slik! Det trengs! Det er på høy tid!
  Lykke til til Kroglund! Hurraaaaa!

 2. Pingback: Andrew Kroglund blir generalsekretær i Besteforeldrenes klimaaksjon | Naturpress

 3. Pingback: Andrew Kroglund blir generalsekretær i Besteforeldrenes klimaaksjon

 4. Per Ivar Våje | 27.06.2021

  Gratulerer til BKA med et glimrende valg, og til Andrew med en spennende jobb! Dette må være en perfekt match! Ser fram til fortsettelsen! 😊👏

 5. Linda Rundquist Parr | 27.06.2021

  Valg av Andrew Kroglund som generalsekretær kan vi i BKA være meget stolt av. Det peker framover mot større gjennomslagskraft i klimakampen.

 6. Sven Åke Bjørke | 01.07.2021

  Så bra. På tide. Det er nok å ta fatt i. Lykke til.

 7. Gunnar A Kajander | 02.07.2021

  Lysende, med tilgang på statstøtte og generalsekretær kan vi vi bygge et enda sterkere og synlig BKA. Et varmt velkommen til Andrew.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*