Hva kan gjøres?

hilsen steinar 6

KJÆRE MEDLEM! I mitt forrige brev appellerte jeg til verve-gleden og advarte mot å senke skuldrene for mye, etter en intens vervekampanje som brakte oss over 5000 medlemmer og grensa for statsstøtte. – Deretter har det stagnert. Vi går ikke tilbake i medlemstall, slik flere organisasjoner nå opplever. Men det er all grunn til å være på vakt.

KORONA-TIDEN med alle restriksjoner er rett og slett blitt en veldig krevende utfordring for frivillighet og engasjement. For to år siden tok tusener av unge til gatene, i høylydt protest mot en generasjon av politikere som alt for lenge har skjøvet klimaproblemene foran seg. «What do we need? CLIMATE ACTION! When do we need it? NOW!» 

MANGE AV OSS marsjerte og ropte sammen med dem. Besteforeldrene er jo nesten blitt en slags eksperter når det gjelder dette å være på plass og til stede – synlige og frimodige – i solidaritet med barn og unge!

SÅ NÅ VENTER vi alle på restart og at noe som begynner å ligne normalsituasjonen skal komme tilbake. Der arenaene for vanlig politisk grasrotaktivitet igjen kan tas i bruk. Der vi i fellesskap, med aksjonshatter og plakatvester, kan innta gater og plasser, dele ut våre løpesedler, holde våre appeller og synge våre sanger!

OG MENS VI VENTER PÅ BEDRE TIDER …

HELDIGVIS trenger du ikke bare å vente. Det er faktisk en del ting DU KAN GJØRE – for å fremme vår sak, som er barnas klima og de uskyldiges framtidige miljø og livsvilkår. HER ER NOEN TIPS TIL DEG:

1) Følg med på nettsida vår. Tips venner og bekjente om nyhetssakene som kommer der. Bruk e-post-tegnet som ligger under saken, eller SMS. Oppfordre dem om å bli medlem eller støttemedlem. Husk de trenger ikke selv være besteforeldre.

2) Bruk facebook! Lik og del nyhetssaker, direkte fra nettsida eller fra BKAs facebook-side. Vet du ikke hvordan du gjør det? Da har vi laget et lynkurs for deg: Bli en facebook-aktivist

3) Forbered deg på en innsats før stortingsvalget, da BKA skal gjennnomføre en landsomfattende løpeseddel-aksjon. Terskelen er lav, alle kan være med, det er bare å ta kontakt. Løpesedlene er ferdig trykt, og kan bestilles fra oss!

Beste hilsen
Steinar Winther Christensen
styreleder Besteforeldrenes klimaaksjon

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Bernt Ove Bjrgsvik | 15.05.2021

    Vi kan slå fast at klimaspørsmålet ikke er det mest brennbare tema under de politiske partiers årsmøter. De av oss som er medlemmer av et politisk parti bør stille våre partier ganske nærgående spørsmål om hva man vil ta opp som klima-toppsaker under valgkampen!

  2. Sigurd Lein | 16.05.2021

    Jeg ser det annerledes: Klimaspørsmål har kommet høyere opp på dagsorden i (nesten) alle partier i løpet av forholdsvis kort tid. Men det gjenstår fortsatt mye. Noe skyldes nok også «grasrotbevegelsen»: I stedet for å skape allianser mellom matprodusentene og aktivistene (som er en nødvendighet for å løse klimakrisen) har en skapt en motsetning: I stedet for å kreve omstilling av matproduksjonen som ivaretar miljø og klima, har en fokusert på redusert kjøttproduksjon.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*