Bli med å brøle!

brøle 1

Foran valget i 2019 var tusener av oss med å klimabrøle for å gi mot og marsjordre til politikerne. I 2021 gjør vi det igjen, med enda større grunn. Men selvfølgelig – det må skje digitalt. Hvordan er det mulig? Og hvordan kan jeg og mine venner og familie være med? Om det har Ivar Minken laget en liten instruksjonsvideo, som vil glede og more mange!

Ivar Minken er pensjonist, 75 år, med utdanning i realfag, pedagogikk og idrett. – Pedagogikken går igjen i alle jobber, skapende arbeid og all frivillighet, sier han. – Produksjon av læremidler og multimedia har preget mye av yrkeslivet mitt. Så en av mine jobber i Klimabrølet har vært å sørge for at de som er digitalt usikre får en hånd å holde i når de skal bidra med sine klimabrøl. Derfor har jeg produsert denne lille videoen som viser hvordan brølene kan lastes opp og bli en del av DET STORE BRØØØLET som lanseres 27. august.
– I koronaåret har det vært vanskelig å følge opp den gode tradisjonen med besteforeldre-markeringer utenfor Stortinget og rundt om i landet. Det sliter på oss alle. Men jeg håper dette er noe som kan vekke begeistring, og at riktig mange kan tenke seg å bli med på denne felles markeringa – som jeg tror kan bli veldig, fin faktisk!

Årets markering 

27. august er dagen klimabrølet skal slippes løs i form av en fantastisk kunstinstallasjon. «Den skal rommer ditt og alle andres brøl, og sørger for at vi blir hørt», står det på nettsidene til Klimabrølet.

Kunstinstallasjonen avdukes foran Stortinget, og vil etter hvert sendes på turné rundt omkring i landet, og minne de folkevalgte, og oss andre, om tidenes viktigste kamp. Den blir skulpturell og interaktiv. Den skal understreke Klimabrølets rolle og aksjon, som gir publikum mulighet til å oppleve og delta i verdens lengste brøl. Målet med brølet, er å sette mot i våre folkevalgte, til å iverksette de tiltak som er nødvendige for å begrense global oppvarming til godt under to grader og sikre mer natur.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Linda Rundquist Parr | 23.05.2021

  Se på videoen til Ivar og bli med å brøle for klima og natur, du også! Du kan brøle enkeltvis eller i grupper, med rop, slagord eller instrument. Du kan også bli med på å folkefinansiere kunstinstallasjonen gjennom å gi et bidrag her:
  https://www.spleis.no/project/172083

 2. Tonje Øgård | 05.06.2021

  Veldig godt, spennende og utradisjonelt tiltak! Vi trenger å brøle litt!
  Mvh Tonje

 3. Gro Nylander | 09.06.2021

  Åtte glade fjortiser hopper brølende ned på trampolinen – en del av dem med røde hatter for Besteforeldrenes klimaaksjon – mens bestemor, med ditto, fornøyd beundrer dem og brøler med. Det var i all fall videoen jeg mente å sende, men syns det dukket opp en med bestefar på ski?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*