– Jeg er optimist

steinar hagebybladet
«Steinar og kona Ingjerd har bodd i Hagebyen siden 1988. Deres tre barn har gått på Ullevål skole og trives svært godet der. Nå har barna flyttet ut for lengst, men de tre barnbarna - en gutt på to og et halvt år og 16 år gamle tvillingjenter - kommer stadig på besøk. Tanken på deres og andres barns framtid er Steinars drivkraft. Det lille drivhuset til naboen utgjør et talende symbol for klimasaken.» Tekst og foto: Olav Rokseth / Hagebybladet

Det lokale Hagebybladet på Ullevål i Oslo har i sitt nye nummer møtt hagebyboer og besteforeldreaktivist Steinar W. Christensen. Lederen i Besteforeldreaksjonen er selv ingen klimahelt eller «Jesus» i klimakampen, bedyrer han. «Drivkraften min er framtida til barnebarna. Jeg vil kunne gå ut av tiden og vite at jeg gjorde det jeg kunne.»


 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Kristian Frederik Brandt | 03.04.2021

    Vi trenger optimister, og tusen takk for alle de verdifulle og faglig vel funderte innspill! ❤️ Uten optimister ville det ikke bli tatt initiativ for klimavennlige tiltak. Selv spør jeg meg om det lar seg gjøre å nå Parisavtalens mål uten å endre livsstil og redusere vårt forbruk vesentlig, og, hvis det medfører riktighet, om det er tilstrekkelig oppslutning om de nødvendige tiltak, og dermed om de lar seg gjennomføre politisk. Vil folk eksempelvis redusere sin bilbruk, la være å reise til Syden eller fjerntliggende, eksotiske destinasjoner, unnlate å dra på storbyferie, unnlate å investere i hytte med bilvei helt frem og alle moderne installasjoner?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*