– Så klarte vi det!

i mål 2

5000-målet av betalende medlemmer ble passert fredag ettermiddag. – En helhjertet takk til alle dere som har stått på i høst! Jeg er overveldet over innsatsen, sier en lykkelig Steinar Winther Christensen. Som styreleder har han mobilisert på alle fronter siden årsmøtet i september, da det ambisiøse «Prosjekt 5000» ble lansert. Neste mål 10 000!

Bare ved begynnelsen
Mange mente lista ble lagt for høyt. Det kan Steinar forstå. – For å være på den sikre sida måtte vi ha 20 nye medlemmer i snitt, hver dag i tre måneder! Vi måtte opp i nærmere 5500 totalt, visste vi. Det vil alltid være en del som glemmer, eller av andre grunner venter for lenge med å betale sin kontingent. Og departementet gir ikke ved dørene.

– Besteforeldrenes klimaaksjon har i mange år vært en ganske liten, om enn synlig og tydelig gruppe. Nå blir vi en middels stor organisasjon med brukbar økonomi. Hva betyr det for oss? Hvilke forandringer kan vi vente oss?

– Jeg har sagt – og ment – at 5000 medlemmer og statsstøtte er en forutsetning for BKAs eksistens inn i den klimakampen vi står foran. Nå kan vi planlegge for et stabilt sekretariat. Dette er vi allerede i gang med, og ny kasserer vil være på plass rett over nyttår.

– Dette betyr først og fremst at vi kan bruke desto mer av kreftene våre på å presse, overtale og inspirere politikere og myndigheter til å få opp farta i de store reformene som alle vet må på plass hvis vi skal etterleve Parisavtalen. I dag gambler vi med at verden ikke greier å nå sine klimamål, og at det fortsatt skal være et marked for norsk olje og gass i mange tiår framover.

– Slik jeg ser det nå, kan Besteforeldrenes klimaaksjon bare se fram til å vokse videre inn i klimakampen til støtte for dem som kommer etter oss. Vi skal fortsette å være tydelige på vår oppgave og tro mot «Barnas klima, vår sak!» Og vi skal få med oss stadig flere medlemmer og støttemedlemmer, det er jeg sikker på.

– 5000 er bare en begynnelse. At vi klarte det midt i verste koronadritten sier noe om vårt potensiale. Vi bør snarest heve ambisjonen til 10 000, minst! Jeg ønsker dere alt godt og at dere kan nyte jula og dagene med familie og venner! Det er fortjent.


«Certainly all experience confirms the truth – that man would not have attained the possible unless time and again he had not reached out for the impossible.» Max Weber (1864-1920)

Spre klimavett,
del denne saken!

6 kommentarer

 1. Ivar Minken | 20.12.2020

  Gratulerer Steinar og alle dere andre som står på. Dette var en gladmelding. Riktig taktikk, mange hjelpere og støtten også fra de unge har fått oss i mål. For en julepresang 🥰.

 2. Steinar Høiback | 20.12.2020

  En formidabel innsats og en flott julegave fra styret i BKA.

 3. Jan Kristian Haugland | 20.12.2020

  Det er en «not» i sitatet som ødelegger meningen. «Certainly all experience confirms the truth – that man would not have attained the possible unless time and again he had reached out for the impossible.»

 4. Thelma Kraft | 20.12.2020

  Gratulerer til oss alle, nå ble jrg så glad at jeg fikk tårer i øynene. Jeg er et stolt medlem av en organisasjon som jobber iherdig og seriøst for en fremtid som ikke blir vår. Vi er opptatt av våre barnebarn og deres fremtid. God jul til dere alle.

 5. Sven Bjorke | 20.12.2020

  Gratulerer! Godt jobba. Blir det 5000 til neste år?

 6. Erling Amble | 22.12.2020

  Gratulerer BKA ! Det er ikke for mange gladnyheter om dagen, men dette var en.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*