Nærmer oss målet!

steinar utklipp minken 2
En lykkelig styreleder Steinar Winther Christensen registrerer at vervekampanjen er i ferd med å bli en suksess.

I dag vil BKA passere 4700 medlemmer, og er bare 300 fra målet om 5000 før nyttår. – Det skal vi klare, om jeg så må stå med den rød lua i handa og trygle folk, humrer en fornøyd styreleder Steinar Winther Christensen. – At det nå er mulig å bli støttemedlem har vært viktig. Det har ikke bare appell til yngre mennesker. For noen eldre kjennes det mindre forpliktende, og det kan også være bra.

For stor – og for liten

Vervekampanjen «Prosjekt 5000» ble lansert på årsmøtet i september, og er et være eller ikke være for framtida til Besteforeldrenes klimaaksjon, sier Steinar Winther Christensen. – Organisasjonen er ganske enkelt blitt for stor og krevende til å drives på rent frivillig basis. Samtidig er den for liten til å få den driftsstøtte vi trenger for å kunne ansette noen.

– Det er paradoksalt at organisasjoner med under 5000 medlemmer må klare seg selv, mens de store og sterke får statsstøtte. Men slik er altså reglene – og vi trenger også en margin, – så min fortsatt sterke oppfordring er:

TIL DEG som allerede er medlem: Hiv deg rundt, verv nye, og gjerne støttemedlemmer! Husk at du også kan gi medlemskap i julegave. Og at hver eneste én teller!
TIL DEG som ennå ikke er medlem: Ikke drøy lenger! Det er ikke nok å «like» Besteforeldrene, – du må bli med og hjelpe oss over kneika. Og du må gjøre det NÅ!

Om vi blir mange nok

Steinar Winther Christensen var advokat i sitt tidligere liv, og ble valgt til styreleder i BKA i 2018. På årsmøtet 2020 lot han seg gjenvelge for ett år til. – Det er en veldig meningsfull oppgave, som jeg har hatt mye glede av. Men arbeidsmengden – hvis du hadde sett haugen med eposter som kan ramle inn i løpet av en dag! Å få gjort noe med dette, å få på plass et lite sekretariat, er et must. Det betyr ikke bare mindre stress og sårbarhet og større effektivitet, understreker han.

.– Framfor alt betyr det at vi som engasjerte eldre i større grad kan bruke kreftene våre på det vi virkelig brenner for.
– Tiden er knapp. Vi må arbeide hardt for å øke bevisstheten om generasjonssviket. Vi må ikke gi politikerne fred.
– Vi vil endre verden. Det høres svært ut. Men folkebevegelser har forandret verden før. Det nytter – om vi blir mange nok!

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Steinar Høiback | 20.11.2020

    Steinar og hele styret har gjort en imponerende innsats. Håper dere passerer målet om 5000 medlemmer med god margin, igjen, takk for en strålende jobb.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*