Lett å verve nye

Sandham utsnitt 3
Foto: Trude Ånnevik / Hamar Arbeiderblad

– Nesten 90 nye siste uke, sier du? Det er vel ikke så verst. Og Hamar har bidratt med en hel liten haug av dem, det vet jeg! Lokallagsleder Inger-Beth Sandham synes det går så det suser med vervingen, sier hun. – På et politisk møte jeg var på, ønsket flere å melde seg inn. Vervet også to damer på trimmen i går. Men vi må altså våge å spørre folk, det er ikke så mange som kommer av seg selv!

90 nye medlemmer per uke – eller helst litt over – er nøyaktig det nivå medlemsveksten må ligge på i tida framover, fra nå og fram til nyttår, hvis målet om minst 5000 skal bli nådd, og betingelsen for statlige driftsstøtte skal bli oppfylt.

Inger-Beth Sandham tror det betyr mye hvordan vi framstår, og hva slags inntrykk folk har av dem som er aktive i Besteforeldrenes klimaaksjon. – Vi er ikke eksperter, men bekymra besteforeldre som har tillit til ekspertene. «Jeg vet at når barnebarna mine er store nok, kommer de til å bli skuffet over oss», skrev en av hennes medaktivister i Hamar Arbeiderblad for litt siden. – Det skader vel ikke å gi folk litt dårlig samvittighet, sier Inger-Beth. Men det viktigste er jo at vi tilbyr en mulighet for å være med å gjøre noe for at barna skal bli mindre skuffet – ja, kanskje til og med stolte av oss!

– Vi i Besteforeldrenes klimaaksjon tror at verden kan forandres. Selv har jeg nå blikket retta mot stortingsvalget neste år. Engasjementet vi har sett fra ungdommen fortjener å bli møtt med handling, og et taktskifte som tar klimakrisen på alvor. Ikke flere puslerier! Ikke mer utenomsnakk! Vi må gi ryggdekning til politikere som våger å se hvor ille det kan bli hvis vi fortsetter som nå – med oljeboring, motorveibygging og alt det som bare fører til at vi blir enda mer låst til utvikling som ikke er bærekraftig.
– Sier Inger-Beth Sandham, på vei ut for å få med seg flere hamarsinger, som kan være med «å inspirere, overbevise og presse myndighetene til en politikk som kutter utslipp til et nivå som er forenlig med et varig trygt liv på Jorda». – Vi får huske at politikere er jo bare mennesker, de også!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*