«Et varslet kollektivt selvmord»

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    onsdag 16. sep 2020
  • AV:
    Redaksjonen
vetlesen boklansering 2
Arne Johan Vetlesen. Fra boklansering og seminar 10. september 2020.

I en tid da mange forskere forsvinner bak dataskjermene, er vi så heldig at vi har professor Arne Johan Vetlesen. Han er en av våre fremste filosofer og en sterk stemme i miljø- og klimadebatten. Han har omtalt «business as usual» som «et varslet kollektivt selvmord». Da han nylig fylte 60, ble han feiret med samtale i Litteraturhuset om kapitalismens vekst og behovet for kursendring.

Arne Johan Vetlesen har publisert over tyve bøker om naturfilosofi, etikk og sosialfilosofi. Til hans 60-årsdag 10. september lansertes boka «Between Closeness and Evil – A Festschrift for Arne Johan Vetlesen». Her bidrar Odin Lysaker (filosof og redaktør av boka), Thomas Hylland Eriksen (sosialantropolog), Dag Hessen (biolog), Ole Jacob Madsen (psykolog) og Ingerid S. Straume (pedagog), – som også deltok på den to timer lange samtalen i Litteraturhuset. Ordstyrer er forfatter og journalist Linn Stalsberg, og det hele avsluttes med et kort foredrag av Vetlesen selv. Ta deg tid til å følge det tankevekkende seminaret – som slett ikke er for akademikere, bare:

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*