– Vi må endre vårt levesett

Normann Lofoten

Hva gjør mest inntrykk på deg når du sykler fra Alta til Bergen, 2200 km? Er det naturen, vinden, hav, fjell, sol, snø …? Ja, alt dette, men de gode menneskene først og sist, folka du møter langs sykkelleia! Som Wenche og John Cumming, som Normann Natland bodde hjemme hos i Sortland. – «Dei ber eg med meg i hjartet, deira kjærleik, røynsler, tankar, kraft og innsats for det dei trur på!»

«Den største kampen dei kjempa, stod i frontlinja for og sigra, var uten tvil: ‘Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja’. Wenche var ei stund leiar for den vellukka folkeaksjonen. Natur sigra over teknokrati, evigvarande verdiar over kortsiktig profitt! Fantastisk. Gjev meg tru på at vi skal sigra i kampen å verna jorda, at dine og mine barnebarn skal sikrast eit klima til å leva i og ei jord til å bu på.»

Avtråkk fra Sortland 19. mai: Normann Natland, Alf-Egil Natland, Bjørn Vollan og Wenche Cumming. Foto: John Cumming

Normann har alltid vært opptatt av klimaet, og enda mer når han nå er bestefar til tre, sier han til Bladet Vesterålen 20. mai.

– Vi nærmer oss vippepunktet gjennom vårt fossile forbruk. Barn og unge har sett det. Nå gjelder det å få ut budskapet til de voksne.

Nettopp derfor sykler han. Undervis langs ruta har også andre miljøorganisasjoner hevet seg på og gitt ham ekstra drahjelp.

– Jeg håper jo at voksengenerasjonen skal forstå det etter hvert, at det finnes noe som er viktigere enn det materielle. Vi må ta vare på jorda gjennom å endre vårt levesett.

Mandag ettermiddag gikk ferden hans videre sørover mot Lofoten. – De som er med i Besteforeldrenes klimaaksjon er folk med kompetanse på klimautviklinga. Vi bryr oss alle om de framtidige generasjonene. Selv har vi kort tid igjen, men vi ønsker at de som kommer etter oss får et levelig klima, sier Normann Natland til Bladet Vesterålen.

Teltslaging ved Svolvær: «Helsing meg i mitt lukkeland og tilvære av naturleg harmoni.»

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*