Støtteaksjon for skolestreik!

bergen 26 april
«Barna eier denne jord – ikkje Shell og Equinor!» Skolestreikere på Torgallmenningen i Bergen 26. april 2019.

Fredag 24. april skulle hundretusener av unge over hele verden ha vært ute og demonstrert for en ny klimapolitikk. Nå blir det i stedet DIGITAL SKOLESTREIK med arrangementer på internett. – Ungdommen har igjen tatt ledelsen, og jeg oppfordrer medlemmer og lokallag til å gi sin støtte gjennom egne markeringer på nettet, sier leder i Besteforeldrenes klimaaksjon, Steinar Winther Christensen.

De norske kravene fra streikende ungdom er:

 1. Kutte 55 prosent av norske utslipp innen 2030.
 2. Ingen nye letelisenser til olje og gass.
 3. Vis internasjonal solidaritet for klimastreikere: Norge må gi 65 milliarder i klimafinansiering årlig – og ingen klimastreikere må bli forfulgt av sine myndigheter.
 4. Stans tapet av naturmangfoldet.

Besteforeldrene støtter streiken
Steinar Winther Christensen understreker nødvendigheten av en offensiv holdning. – Jeg er enig med det Svein Tveitdal sier, at global oppvarming er en større trussel enn covid-19. At befolkningen har sluttet slik opp nå, skyldes det akutte alvorlige element, til forskjell fra klima som mer ligner «snikende tiger, skjult drage». Men begge kriser truer vår økonomiske, sosiale og helsemessige velferd, og vi må kreve samme resolutte håndtering av klimakrisa som med koronakrisa. Det som nå skjer, er jo nærmest det motsatte – regjeringen vil åpne en drøss nye blokker for oljeleting!

Selv vil Steinar legge ut en streikestøtte-video her på nettsida 24. april. Han oppfordrer samtidig medlemmene til å legge ut bilder av en plakat og eventuelt av seg selv med plakat. Teksten kan gjerne inneholde «Barnas klima – vår sak». Som avsender kan det gjerne stå Besteforeldrenes klimaaksjon og eget navn. Sist i teksten hashtaggene: #digitalskolestreik og #climatestrikeonline.  Bildet legges ut kl. 12 på facebook, twitter, instagram, etc. Du kan også sende bilder til redaktør for nettsida, Halfdan Wiik: h-wiik@online.no tlf 971 96  809

Slik kan det gjøres!
Landsstyremedlemmene Bente Marie Bakke og Nina Weidemann viser her sine aksjonsbilder, med henholdsvis hund og dukke som medhjelpere. Leder av Drammens-laget Elisabeth Briseid viser hvor enkelt og raskt det også kan gjøres:

 

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Roald Øystein Aronsen | 15.04.2020

  Ja, dette gir jeg min fulle støtte til! Stans all oljeleting!

 2. Haktor Øvrevik | 15.04.2020

  Jeg støtter den digitale skolestreiken !

 3. Barbro Thorbjørnsen Bjørck | 22.04.2020

  Enig. Stans all oljeleting.

 4. Vi må gjøre alt for å stoppe endringene NÅ! ! Det finnes ingen plan B!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*