Lokalsamling om to uker

bka-mossedagene-3
Ett av de nye lokallagene 2019: Besteforeldrenes klimaaksjon i Moss og omegn

Besteforeldrenes samling for lokalgruppene holdes i Oslo 29. februar, og er også dette året samkjørt med den store «Broen til framtiden»-konferansen dagen før. – Det er kanskje den viktigste samlingen vi har i vår organisasjon, sier Nina Weidemann, medlem av landsstyret. Denne gangen skal vi framfor alt diskutere hva vi kan gjøre for å mobilisere opinionen fram mot stortingsvalget 2021.

Organisasjonen vår hadde en gledelig vekst i 2019, både i medlemstall og antall lokallag, forteller Nina. – Desto viktigere er det å ha en arena der vi kan samsnakkes, inspirere hverandre og utforme noen felles framstøt. I respekt, selvfølgelig, for den store lokale variasjonen, og at vi skal fortsette å være en grasrotorganisasjon der de viktigste initiativene kommer nedenfra og der vi ønsker at «hundre blomstrer skal blomstre».

De fleste lag og grupper sender to representanter til samlinga – Oslo, Bergen og Trondheim får stille med tre delegater hver. Det ser ut til at vi blir 35 – 40 deltakere, opplyser Nina, fra nye og mer etablerte lag og grupper, fra Tromsø i nord til Agder i sør. Landsstyret blir også sterkt representert.

To forandringer er gjort siden invitasjonen gikk ut til lagene: Sted for arrangementet blir Bygdelagssamskipnaden, Nordahl Bruns gate 22 – som i fjor –  og tidsramma er utvidet til kl 16.30 – for at det skal bli tid til grundige diskusjoner. Landsstyret ser fram til å møte engasjerte og idérike besteforeldre fra hele landet til en travelt og inspirerende verksted-dag, avslutter Nina.

Lørdag 29. februar
Program:

08.30: Registrering – kaffe og frukt
09.00 – 09.30: Velkommen – kort presentasjon av alle lag og grupper ved leder Steinar Winther Christensen. Vi synger med BKAs trubadur Ola.
09.30 – 10.30 : Gruppearbeid: erfaringsutveksling mellom nye og etablerte lag.
10.30 – 11.00: Oppsummering i plenum. Allsang
11.00 – 11.15: Pause
11.15 – 12.00: BKA som organisasjon (medlemsregistrering, kontakt med nye medlemmer, kontakt org.sekretær/lokallag, hjemmesida, sosiale medier, etc.).
12.00 – 12.45: Lunsj
12.45 – 14. 00: Organisasjonssaker, fortsettelse.
14.00 – 14.40: Strategi fram mot stortingsvalget 2021. Innledninger ved Halfdan Wiik, Steinar Winther Christensen, Bente Bakke og Finn Bjørnar Lund
14.40 – 15.00: Kaffepause med kjeks
15.00 – 16.00: Gruppearbeid om mulige aksjonsformer framover, felles og lokalt
16.00 – 16.30: Vi ser framover – oppsummering i plenum. Avslutning.

Fra fjorårets lokallagssamling.

«Alle barn skal arve jorda …» Ingen samling i Besteforeldreaksjonen uten sang, som vanlig anført av Ola Dimmen.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Eva Braseth | 17.02.2020

    Ser fram til ny samling, nå som representant for nytt lokallag: BKA Søndre Østfold med medlemmer i Fredrikstad, Hvaler, Halden og Sarpsborg. Lokallagets leder Elisabeth Golding deltar også på samlinga.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*