Klimarettssaken Dag 7

fra anke 7 2

I dag var rettens siste dag, og tid for tilbakeblikk og oppsummering. Til det har Steinar W. Christensen fått med seg tidl. høyesterettsdommer Ketil Lund. De to juristene tror Lagmannsretten vil gi oss medhold i at Grunnloven gir rettigheter når det gjelder krav om miljøtiltak. Det store spørsmål er om domstolen har mot til å sette grenser for politikernes ønske om fortsatt oljeutvinning til siste dråpe.

Steinar Winther Christensen er pensjonert advokat og leder av Besteforeldrenes klimaaksjon. De daglige videoreportasjene med ham fra Borgarting lagmannsrett – der Ketil Lund har representert Besteforeldrene – er laget av Knut Bryn, medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon i Oslo og omegn.

Mer informasjon fra Klimasøksmål Arktis: Oppsummering fra rettens sjuende og siste dag

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Steinar Høiback | 15.11.2019

  Takk til dere alle tre, Steinar, Ketil og Knut, for denne sluttoppsummeringen av behandlingene i Borgarting lagmannsrett.
  Saken som sådan er av meget stor prinsipiell betydning og jeg håper at retten er modig nok til å sette de grenser som er nødvendige slik at våre politikere får et klart signal om at de skal styre landet, innenfor de grenser som er kjent som tålegrenser og ikke som i dag, langt utenfor.
  Nå venter vi i spenning på avgjørelsen.

 2. tone | 15.11.2019

  Jeg er kjempefornøyd med Besteforeldrenes dekning av rettsaken. Takk til Steinar, Ketil og Knut. Dere har gjort det mulig å følge med og holde tråden. Ja, det blir spennende å se hvordan dommerne vil håndtere sake. og hvor modige de er..og ikke minst hvilket verdisyn fe velger å legge til grunn. Den menneskelige faktoren gjelder jo også hos dommere.
  Jeg har oppfatta det sånn at alle parter har akseptert at paragraf 112 også omfatter klima. Jeg tenker at så lenge dette er et faktum så må handlinger i Norge som i neste omgang rammer andte land bli rammet av gr. lovens 112.Klima kan ikke sees isolert og co2 kjenner ingen landegrenser. Vi kan ikke fraskrive oss dette ansvaret. Jeg er veldig spent på utfallet og dommen.

 3. Tone Bergli Joner | 16.11.2019

  Jeg er enig med Tone. Hilsen en annen Tone (B.Joner)

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*