«Bestemødrene stjal showet»

Arendalsuka åpning 1
Foto: Svein Rognlien

– Det gleder meg at mange unge har tatt til orde for bedre klimapolitikk, sa ordfører Robert Nordli under åpninga av Arendalsuka i dag. – Under åpningsfesten var det imidlertid tydelig at det er flere enn ungdommen som engasjerer seg for klima, skriver Agderposten. «Titalls besteforeldre har nemlig plassert seg rundt blant publikum med store skilt med klimabudskap hengende på kroppen.»

Besteforeldrene lager ikke en lyd, men får likevel mye oppmerksomhet under festen. Flere tar bilder av medlemmene i organisasjonen som kaller seg for Besteforeldrenes klimaaksjon.

– Da har vi oppnådd det vi ønsket oss. Vi vil, på en fredelig måte, engasjere andre til å tenke på klima, forteller Linda Parr til Agderposten.

Organisasjonen er med på å arrangere to klimadebatter under Arendalsuka. Medlemmene er klare for å ta de diskusjonene som trengs.

– Tiden er inne for å ta ubehagelige og krevende valg. Vi vil gi politikerne ryggdekning til å ta de tøffe valgene de må, sier Eva Boman.

35 medlemmer fra organisasjonen har tatt turen til Sørlandet for årets demokratifest. På kroppen bærer besteforeldrene store skilt som sier «Barnas klima, vår sak» og «Stans all oljeleting». Dette er også deres kampsaker.

– Vi gjør dette for kommende generasjoner. Vi føler selvsagt et ansvar; det er vår generasjon som har skapt problemene, sier Ellen Schei Tveitdal, som for øvrig er fra Froland.

Foto: Svein Rognlien

Foto: Ivan Chetwynd

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Synnøve Torgersen | 18.08.2019

    Godt at dere er aktiv og at dere aksjonerer med fredelige midler. Tusen takk.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*