Velfortjent og populær pris

MA ordfører
Stolte miljøagenter sammen med en like glad og stolt Oslo-ordfører. Foto: Ivan Chetwynd.

Hurra for Miljøagentene som vant Oslo bys miljøpris i dag! Det skjer på Verdens miljødag 5. juni, under en fin seremoni i rådhuset. Prisen gis årlig til byens grønne ildsjeler, og skal stimulere til nytenking og innsats i miljøarbeidet. Oslo har 1755 miljøagentene fordelt på seks lokallag. I 2019 har skolestreikene gjort det enda mer aktuelt å fremheve barns innsats for klimaet, mener juryen.

Med i juryen: Ivar Castberg fra Besteforeldrenes klimaaksjon. Foto: Ivan Chetwynd

Juryens begrunnelse er: «Med skolestreik for klima og trenden som bakteppe og med stadig flere barn og unge som engasjerer seg i klima- og miljøsaken, ønsker juryen å gi en helt spesiell oppmerksomhet til arbeidet som Miljøagentene gjør i Oslo (…) De engasjerer barn i alle aldre i en bred tematikk knyttet til klima og miljø med god smitteeffekt inn i klasserom og rundt middagsbord. Miljøagentene er en viktig organisasjon for nåtiden og fremtiden.»

– Det er veldig hyggelig at barnas innsats for en ren og bærekraftig by blir lagt merke til. Det er en anerkjennelse av arbeidet Miljøagentene driver, og vi takker for oppmerksomheten en sånn pris fører med seg, sier sjefsagent Are Shaw Waage.

Ifølge FNs barnekonvensjon har barna rett til å bli hørt! Prisen er på 50 000 kr. Se videoreportasje fra arrangementet i Oslo rådhus, der Greenpeace snakker med miljøagenter og miljøbyråden.

Miljøbyråd Arild og miljøagent Vera intervjues av Greenpeace.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. María Mercedes BREKKE | 17.06.2019

    Det gleder meg å høre! Flinke og engasjerte unger!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*