Det er vår framtid!

vår framtid

Fredag tok skoleungdom over hele landet ut i gatene for å streike for klimaet. I hovedstaden var det mer enn ti tusen og et trøkk og en entusiasme uten like. Gro Nylander, nestleder i BKA, var på Eidsvolls plass med ansvar for en liten flokk forventningsfulle 11-12-åringer. – Som besteforeldre ble vi rørt til tårer i dag. Dette er uten tvil noe av det mest løfterike som har skjedd i klimakampen!

Barna holdt stolt opp sine herlige, selvlagde plakater på klima-rim: «Hør på disse orda, vi skal redde jorda!»  Og: «Hvis ikke VI – hvem? Hvis ikke NÅ – når?» Samtidig var vi besteforeldre så heldige å finne oss en egen samlingsplass, der det ble veldig god stemning, forteller Gro Nylander. – Aldri har jeg opplevd så mange som takker oss for at vi står på. Heller aldri så mange som spontant vil kjøpe hatt og bli medlem.

– Ungene «våre» glir ut og inn mellom de mange tusen andre som står her, tett i tett, langt ned i Spikersuppa. Barn og unge står som sild i tønne foran Løvebakken. Appellene runger, musikken er innimellom øredøvende, ridende politi snakker med ivrige barn, en politiker sveiper innom og hilser på. En rapper får tusener med seg på å brøle – mot den som for tiden bærer hovedansvaret for Norges svake innsats: «Fjern -Erna! Fjern -Erna!»

– Jeg tenker at når de unge nå får øynene opp, så kjemper de ikke minst i egen interesse. Det er en mektig drivkraft. Måtte de bare beholde drivet og pågangsmotet! Måtte politikerne lytte! Måtte de innse at dette er fremtidens velgere, en del av dem kanskje allerede om to år?

Etter noen timer fikk Gro og mannen hennes Øyvind med seg flokken sin, forteller hun. – Vi tusler slitne og kalde mot Nasjonalteateret stasjon. De drikker varm kakao og er oppspilt takknemlige: «Tusen takk for at dere passet på oss så vi fikk lov å være med på dette! Det er nesten den morsomste dagen vi har opplevd. Vi reddet jorden og kom på TV og fikk ta på pistolen til en politi!»

Min yndlingsplakat, som ikke alle forstod, lød: «I 2050 skal vi SNAKKE om å vaske rumpene deres…. mens det svir mer og mer og meeer.»

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Christian F. Holst | 23.03.2019

    Ja, det var svært oppløftende å vær på Eidsvolls plass som vakt og hjepler i går. Så utrolig mange veldig engasjerte ungdommer. Dette kan ikke ignoreres! Politikere: VÅKN OPP!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*