Global appell mot atomvåpen

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    onsdag 20. feb 2019
  • AV:
    Redaksjonen
ICAN appell

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN, er i gang med en kampanje for å få byer og kommuner til å støtte kravet om at Norge skal undertegne FN-vedtaket om forbud mot atomvåpen. Det er en kampanje som Besteforeldreaksjonen og lokallagene våre godt kan delta i, mener Birthe Nielsen, som på årsmøtet 2018 fikk med seg flertallet på å gå inn som ICAN-partner.

Kjære alle i Besteforeldreaksjonen!
Som dere sikkert husker har vi blitt partnerorganisasjon i ICAN, og nå ber de om hjelp med å få Norge til å signere atomvåpenforbudet. Fire av fem nordmenn ønsker dette, men regjeringen stritter imot. ICAN har en strategi for å presse regjeringen, ved at byer og kommuner går inn for forbudet.

Gjennom ICAN Cities Appeal kan vi som organisasjon og lokallag få noen byer/ kommuner til å bli med. Trondheim er allerede med. Jeg tenker at Oslo som miljøhovedstad må være selvskreven til å bli med, men at også våre lokallag må jobbe for å få med flere.

Her kan kan du lese mer om ICAN sine forslag til fremgangsmåter: ICAN CitiesAppeal

Noen tenker kanskje: Er dette vår sak? Er ikke BKA en én-saks-organisasjon? Jo, men ødeleggelse av klima og miljø med atomvåpen er i dag en overhengende trussel. I Dagbladet nylig kom Daniel Ellsberg med en advarsel: «En atombombe over St. Peterborg kan samtidig slå ut hele Norge. Det vil legge seg tjukk røyk i stratosfæren, som kan hindre solen i å trenge igjennom i 10 til 15 år og bety døden for et stort antall.» Han kom samtidig med en oppfordring: «Dere gamle NATO-medlemmer må ta de politiske kostnader ved å signere FN traktaten mot atomvåpen. Hvis Norge kan gå foran vil det ha en fantastisk signaleffekt.» For der er ingen juridiske hinder når det gjelder NATO, kun at man blir ganske upopulær hos Trump og hans stab. Det tåler vi vel!

Som ansvarlige besteforeldre mener jeg vi bør gå i bresjen for å få Norge til å stå opp mot den utviklingen og den opprustningen vi ser nå. Det er jo den dødeligste og mest eksistensielle trussel mot våre barnebarn og all de verdier vi står for. ICAN kan kontaktes på tlf 913 343 64 for ytterligere spørsmål.

Beste hilsen, Birthe Nielsen

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*