Fornekterindustrien

J hansen for konkressen
Verdensledende klimaforsker James Hansen vitner for Kongressen i 1988.

Forskere lønnet av oljeindustrien – og av amerikanske tenketanker finansiert av oljeindustrien – blir godt betalt for å underslå fakta om global oppvarming. Dokumenterte klimaendringer blir fornektet og klimaforskere utsatt for svertekampanjer. Det dreier seg om gjentatte bevisste løgner og forvrengninger gjennom flere tiår, viser The Guardians anerkjente klima- og miljøjournalist Oliver Milman, i en grundig artikkel som er gjengitt i ABC Nyheter 14. juli.

Løgner om James Hansen
Et hovedangrepsmål for oljeindustriens løpegutter er den verdenskjente klimaforskeren James Hansen, som for nøyaktig 30 år siden vitnet for den amerikanske Kongressen om farene ved menneskeskapte klimaendringer. Ifølge Hansens klimamodell ville global overflatetemperatur øke 0,6-0,7 grader celsius mellom 1988 og 2017.

Dette har vist seg å være så godt som helt korrekt. Det er også grunnen til at Hansens studie har blitt et viktig mål for feilinformasjon fra klimafornektere. Det begynte så langt tilbake som i 1998, da Cato-instituttets Patrick Michaels (kjent amerikansk klimaskeptiker) etter all sannsynlighet avga falsk forklaring i kongressen. Michaels har innrømmet at om lag 40 prosent av lønnen hans kommer fra aktører innen fossil brensel. Likevel ble han invitert av republikanere for å gi en vurdering rundt hvorvidt Hansens estimater holdt vann 10 år senere.

Les hele artikkelen i ABC Nyheter: 30 år senere lyver klimafornekterne fortsatt om James Hansens forutsigelse

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*