Til Arendal i august

170815 BKA sang (1)
VI MÅ TA KLIMAVALG! Besteforeldrenes ambulerende sangkor på Arendalsuka 2017. Foto: Ivan Chetwynd

«Du vet du er på Arendalsuka når du støter på en gjeng syngende pensjonister i Besteforeldrenes klimaaksjon», skrev Aftenposten i fjor. – Det skal det bli enda mer av dette året, lover Ola Dimmen fra Trondheim som tar med seg gitar og sanghefte, og Linda Parr fra Oslo som kommer med sin «rullende stand», – en barnevogn full av symbolkraft og informasjon og vervemateriell til utdeling blant de mange tusen som strømmer til politisk festival hver sommer.

VI HAR BARE ÉN KLODE. Lindas barnebarn Nora, 6 år, viser fram barnevogna som utstyres for innsats i Arendal i august. Foto: Giulia Cavalca

Barnevogna skal minne festivaldeltakerne om det viktigste spørsmål i vår tid – og de enkle, grunnleggende krav Besteforeldrene har til våre politikere: – At klimahensyn må legges til grunn i alle viktige spørsmål! At vi må gjøre det enkelt for alle i Norge å være klimavennlig! At Norge må bli til et foregangsland for å realisere Parisavtalen!

– Da må oljevirksomheten trappes ned, og da kan vi begynne med å stanse planene i Barentshavet. Alt annet er utenomsnakk, sier Linda Parr, som er lokallagsleder i Oslo og har deltatt i Arendal i mange år. – Konkurransen om å bli sett og hørt er stor, derfor prøver vi å vise oss fram på en ny måte. Barnevogna vil få positiv oppmerksomhet blant folk, tror vi. Vi besteforeldre kan tillate oss å være litt frimodige og annerledes. Og så er det ikke så dyrt som det faktisk er å leie vanlig standplass i Arendal.

Den rullende standen og besteforeldrekoret skal være i aksjon de tre første dagene av Arendalsuka, fra 13 til 15 august. – Vi er nå ti stykker som har meldt oss på for å dra, men det er plass til flere, sier Linda. Vi regner med å kunne ordne med privat overnatting, så ta kontakt med meg snarest! famparr@online.no

Linda Parr minner ellers om at Besteforeldreaksjonen er medarrangør for «Broen til framtiden»-møtet i Arendal mandag 13. august kl. 16 – 18, i samarbeid med blant annet kirken og fagbevegelsen. Temaet er: «Hvor dypt sitter den rettferdige omstillingen i Norge?». Se mer informasjon om arrangementet:
https://www.besteforeldreaksjonen.no/?event=debatt-om-rettferdig-omstilling

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Knut Vidar Paulsen | 01.07.2018

    Det er synd at Besteforeldrenes ledelse holder fast på Parisavtalen og taket på 2 graders temperaturåkning. Det vil ødelegge miljøet. Det må i 2018 på plass 10 prosent årlige kutt i all fossil forbrenning fram til 2028 for å reetablere karbonbalansen og innlede en temperaturnedgang til førindustrielt nivå 1850 på vei til en klode i klimabalanse 2100/2150 eller senere.

    Lykke til på Arendalsuka. Jeg kan dessverre ikke delta, da jeg er motor i Nordmarken Symposiet 2018 og skal innlede om temaene over på: Fordypningsdager på Äppelgården Luggerud innenfor Den demilitariserte sonen mellom Norge og Sverige fra 1905, Årjäng kommun i Värmland, se utkast til program http://www.norfm.org

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*