LoVeSe dominerte toget

oljefritt lovese 1 mai
Maidagens grønne aktivister fikk en god nyhet på dagen ved at enda et av APs fylkespartier går inn for varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Denne gangen Buskerud med Martin Kolberg i spissen.

Det var et heller surt vær under årets 1. mai-tog i hovedstaden, men likevel stor oppslutning om arrangementet. Miljøseksjonen markerte seg godt med flere hundre marsjerende som sang og ropte slagord i ett sett. Natur og Ungdom markerte seg særlig godt og kampen for LoVeSe dominerte parolene. Besteforeldrene var aktivt med i togene flere steder i landet, og ikke minst i Trondheim med slagord og sang og kampanje for «Arktis i fare!»

Besteforeldrene var tydelig til stede i Oslo-toget, her før avmarsj på Youngstorget. Foto: Knut Bryn

En marche! Foto: Knut Bryn

I Bergen samlet flere ulike grønne grupper seg bak den lokale Klimavalgalliansen. Foto: Bjørghild des Bouvries

En heller kjølig 1. mai også i Skien, der Besteforeldrene stilte med sin ny flotte fane. («Til neste år må vi huske å lage hull i det store banneret. Bare bittelitt vind gjør det nesten umulig å holde!»)

Taktfast gjennom Trondheims gater. Foto: Anne Grete Torwick

I Trondheim var Besteforeldreaksjonen som vanlig godt representert og markerte seg med sang og slagord: – «Barnas klima- vår sak!» – «Vi må redde Arktis no!» – «Arktis må leve!»

Alle disse går fint i marsjtakt, så vi samarbeida godt med korpset rett foran oss når det spilte «Frem kamerater», forteller Ola Dimmen. Vi markerte «Arktis i fare»-kampanjen skikkelig og sang «Arktis må leve» (mel: «Ja må han leva») så det ljoma i bygatene. Vi fikk applaus langs ruta og vi rakk å dele ut innmeldingskort og informasjon til flere interesserte som kom og snakka med oss. En vellykka og inspirerende 1. mai for oss alle!

Fornøyde besteforeldre! Foto: Anne Grete Torwick

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*