Smittende engasjement

Klimafestival 2

Klimautfordringene løser vi ikke uten voksende demokratisk inkludering og deltaking. Engasjement smitter og skaper nytt og større engasjement. – Det er tanken bak Klimafestivalen § 112 som i januar 2018 arrangeres for fjerde gang. Med Norsk Klimanettverk som initiativtaker og koordinator er organisasjoner og enkeltpersoner over hele landet i full gang med planer for å vise kraften og bredden i den bevegelsen som har vokst fram de siste åra.

Allsidig manifestasjon
Alle som har lyst å bidra med sitt, er invitert til å være med. Klimafestivalen § 112 setter få begrensninger på hva som kan inngå i programmet. – Det er plass til alt fra skirenn, byttemarked, debatt, filmvisning, teater, utstilling, konsert osv., sier Erika Ribu i Norsk Klimanettverk. – Alle små og store bidrag er velkomne. Men dette året oppfordrer vi spesielt til å ha plast i havet og det norske klimasøksmålet på programmet.

Klimafestivalens nettsider kan du lese mer, se hva som er gjort tidligere år og hva som planlegges rundt om i byer og tettstedet i landet i dagene 17 – 28. januar.

Besteforeldrene med
Besteforeldrenes klimaaksjon har vært aktivt med i klimafestival-samarbeidet fra første stund, og har spilt en særlig aktiv rolle i blant annet Drammen. Sist gang var det et imponerende program i Molde, der det er store planer også i 2018, med «PopVit om plast i havet», møte om taretråling langs kysten, «Barnas klimafestival» og mye mer. Molde vil også gjenta suksessen fra i fjor med redesign og moteshow i samarbeid med Romsdalsmuseet. Se mer fra det lokale programmet her: http://klimafestivalen112.no/sted/molde

– Vi er invitert av ordføreren til å komme i formannskapet 21. november og orientere om festivalprogrammet, forteller besteforeldreaktivist og primus motor i Molde, pensjonert lærer Oddbjørg Langset. – Vi er ikke klare med alt ennå, men jeg kan love dem at det blir minst like bredt og allsidig som sist. Både politikere og næringslivet i byen skal få oppleve at det faktisk er ganske populært å være klima- og miljøbevisst! Vi legger dessuten stor vekt på etikk og moral som grunnlag for vårt klimaengasjement. I Molde kirke skal vi ha egen klimagudstjeneste også denne gangen. Og vi prøver å få med oss både Humanetisk forbund og Romsdals islamske kultursenter.

Vi har ingen rett til å forbruke våre etterkommeres arv. Naturen og dens ressurser er ikke er til salgs og vi har et forvalteransvar som forplikter oss, sa biskop Ingeborg Midttømme under klimagudstjenesten i Molde søndag 22. januar 2017. Foto: Marit Heiene, Romsdals Budstikke

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*