Grasrotas klimatoppmøte

broen framtiden

Påmelding begynner nå og grønne arbeidsplasser er temaet når klimakonferansen Broen til framtiden går av stabelen 9. mars 2018. Det er femte år på rad at flere hundre klimaaktivister fra hele landet møtes i Folkets Hus i Oslo. Arrangører er fagbevegelsen, kirka og en rekke av organisasjonene som jobber med vår tids største globale utfordring, blant dem Besteforeldrenes klimaaksjon. Det blir lovet «både faglig og spirituelt påfyll» til å fortsette klimakampen!

Omstilling mulig
I samband med årets LO-kongress ønsket Fagforbundet å reise spørsmålet om en styrt oppbremsing og nedtrapping av norske oljeinvesteringer. I arbeidet med dette hadde de fått Samfunnsøkonomisk Analyse til å regne på hva en slik omlegging vil koste. Rapporten «100 000 Klimajobber» konkluderer med at: «En forsert utfasing av petroleumsvirksomheten kan være en effektiv politikk for å redusere norske og globale utslipp av klimagasser».

På sikt og med de langsiktige planene for oljevirksomhet i Arktis er økonomien i norsk oljeindustri basert på at verden ikke skal nå klimamålene. På Broen til framtiden-konferansen 2018 vil vi se nærmere på hvordan et grønt skifte kan gjennomføres, uten at prisen skal betales av de mange som i dag er avhengige av jobber «i uljå».

Påmelding på nettsida til «Broen» (der det etter hvert også kommer mer om programmet): http://broentilframtiden.com/broen-til-framtiden-2018

 

Fra Broen-konferansen 2017:
Sunniva Gylver, prest og forfatter, på Facebook: 
Utrolig fint å være her i dag! Norgesmester i slampoesi Evelyn Osdazuwai sørget for en forrykende start. Så fulgte innlegg og samtaler med inspirerende og dyktige folk, som evnet å kombinere det store alvoret med sosial og fornybar energi og masse håp. Sterkt å se frontfigurer fra fagbevegelse, kirke og miljøbevegelse stå sammen, og være 700 påmeldte i alle aldre.

Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, avsluttende ord til konferansen: Vi kan bygge en felles framtid og skape en grønn kursendring når rettferdighet og økologi kombineres. Det gir håp om at utviklingen som går mot klimakatastrofer kan snus når fagforeninger, kirken og frivillige organisasjoner samarbeider og kan samle så mange deltakere til sitt årlige toppmøte om miljø, klima og et felles løft for fremtiden. 


Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Bård Sørbye | 15.10.2017

    Fint at fagbevegelsen deltar, men trengs det ikke også representanter fra finansnæring og industrielle investorer, bedriftsledere og gründere som må til for å realisere en slik radikal reorientering av privat næringsliv?

  2. Otto M. Martens | 15.10.2017

    Enig i at det primært må være fokus på hvilken politikk som er både effektiv og mulig for å få det enorme overskuddet av pengekapital, som nå er på desperat jakt etter plasseringsmuligheter, over til realverdiskapende virksomhet i et lavutslipssamfunn.
    Regjeringen fomler med skattelette, som om det skulle være spesielt virksomt for investeringer i realverdiskaping framfor private sugerør til offentlige midler i velferd og infrastruktur.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*