– Det gjelder å ikke se ned

knausgård lørdag
"Stemmer mange nok på partiene som forstår at klimaendringene og miljøødeleggelsene er det største problemet i vår tid, vil politikken måtte dreie."

En kraftfull appell fra forfatteren Karl Ove Knausgård vakte begeistring blant de mange frammøtte under Klimavalgalliansens markering foran Stortinget lørdag 2. september. «Politikerne er valgt for å løfte blikket, politikere er valgt for å se bort fra de kortsiktige gevinstene og tenke fram i tid», sa Knausgård. «Norge er et av verdens rikeste land, og det eneste motivet for å bygge ut nye oljefelt, er mer penger. Det er grådighet. Det er feighet. Og det er dumhet.»

«Verden er enkel og forutsigbar. Kaster du en ball opp i luften, faller den ned på bakken. Graver du ned en frø i jorda, vokser det opp en blomst. Åpner du en paraply i vinden, vrenges den.

Kjører du for fort i en isete sving, glir bilen av veien. Slipper du ut CO2 i atmosfæren, blir lufta varmere. Blir lufta varmere, smelter isen. Smelter isen, stiger vannet. Stiger vannet og blir varmere, oppstår det flere orkaner, oppstår det flere flommer, oppstår det mere tørke. Når det skjer, vil tilgangen på mat bli mindre og dyrearter dø ut. Verden er enkel og forutsigbar. Gjør vi det ene, skjer det andre.

Alle vet at det er sånn. Alle vet at mer forbrenning av olje og gass nå vil ødelegge klimaet i framtiden. Alle vet at framtiden tilhører de menneskene som skal komme, ikke oss.»

Les hele Knausgårds appell på Klimavalgalliansens nettside.

Les om arrangementet og hør utsnitt av appellen på NRK. 

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*