Klimaduell: FRP mot MDG

170829 frp mdg (14)

Besteforeldrenes Klimaaksjon i Oslo inviterer til klimadueller mellom partier ved fontenen utenfor Nationaltheateret stasjon. Først ute tirsdag 29. august var Kjell Tore Wirum fra Fremskrittspartiet og Kristoffer Robin Haug fra Miljøpartiet De Grønne. Temaet var transportpolitikk. De som stanset opp for å høre på i det litt hustrige været kunne selvfølgelig merke uenigheten mellom de to. Men kanskje også en noe overraskende grad av enighet. Utdrag av duellen på YouTube.

Elever fra Elvebakken vgs gjorde opptak av duellen.

Virum pekte et par ganger på forsamlingen og sa at det var vi som bestemmer – ikke ved stortingsvalget, men fordi vi er markedet. Haug mente ikke at markedet alene kan gjennomføre det grønne skiftet.

I Nord-Norge er fly viktige, men forurensende. Som alternativ ville Wirum satse på de jernbanestrekninger som finnes og ellers bygge veier. Haugs løsning var el-fly.

I hovedstaden mente Wirum at bedre veier i og rundt Oslo ville bety mindre kø og mindre utslipp. Begge ville satse på utvikling av mer miljøvennlig drivstoff samt flere ladestasjoner for el-biler.

Astrid Brekken holdt styr på duellantene

Begge var skjønt enige at man burde satse på strøm fra land til alle cruise-skipene som forurenser olsoluften når de er på besøk. Men så var det bilfrie gater og alle disse syklene. Forhindrer de varelevering og truer sentrum med butikkdød? spurte debattleder Astrid Brekken. Ja, mente Wirum. Nei, mente Haug. Færre biler i sentrum ville bety mindre kø ved varelevering, lastesykler er et alternativ, og kunder tiltrekkes av bilfrie omgivelser.

Tonen i debatten var gemyttlig, og debattleder Astrid Brekken hadde ikke problemer med å holde styr på duellantene. En klok bruk av sitater fra partiprogrammene førte debatten inn på nye områder.

 

Kristoffer Robin Haug, MDG, t.v. og Kjell Tore Wirum, FrP, takker for en saklig duell.

Kommende debatter
Torsdag 31. august skal Senterpartiet og Venstre diskuttere matproduksjon, mandag 4. september skal Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Rødt drøfte oljepolitikk, og onsdag 6. septemer skal Høyre og SV finne ut hvordan vi kan få fart på det grønne skiftet. Alle dager kl 12.15 ved fontenen utenfor Nationaltheateret stasjon.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*