Etterlyser miljøbevisste voksne

Helena, 12 år, er medlem av Miljøagentene og opptatt av miljø og klima. Men hun bor i sentrum av Bergen, og der er det ikke noe lokallag hun kan være med i. Det er skikkelig dumt, synes hun. Hadde de vært flere sammen, og en voksen til å hjelpe med organiseringa, er det mye de kunne gjort i en by som har altfor mye biltrafikk og ofte veldig dårlig luft. Dårlig med sykkelstier er det også. Og søppel i gatene! – Men nå vil en gruppe i Besteforeldrenes klimaaksjon prøve å gjøre noe med dette. De har hatt møte med noen av dem som koordinerer Miljøagentenes aktiviteter, som var svært positive til et nærmere samarbeid mellom MA og BKA.

Besteforeldre som voksenkontakter
En av dem som har engasjert seg i dette er Ivan Chetwynd fra Oslo. På landsmøtet i 2016 talte han varmt for aksjonssamarbeid med barn og unge. Han minner om at Miljøagentene har laget sitt eget Barnas Klimapanel som kom med viktige innspill på klimatoppmøtet i Paris i 2015. – Flere av oss har vært imponert over deres innsats under Arendalsuka, og lagt merke til velfortjent krasse avisinnlegg der de spør om noen hører på dem, eller om de snakker til en vegg! Vi husker jo også den flotte gjengen som besøkte oss og fortalte om seg selv på landsmøtet i Trondheim sist høst.

Det finnes 4000 miljøagenter i Norge. Men langt fra alle er organisert i lokallag der de kan møte andre, lære mer om miljøsaken og pønske ut aktiviteter. Hvorfor ikke? – Fordi voksne trenges for å drive et lokallag – minst én «voksenkontakt» per lag. Mange foreldre gjør en stor innsats, men tidsklemmen setter grenser.

Kanskje vi besteforeldre har lettere for å sette av tid til å støtte agentene? Det lurer også ledelsen i Miljøagentene på, og de sender nå ut en etterlysing til Besteforeldrenes klimaaksjon, for å høre om det er noen som kan tenke seg å være voksenkontakt for et nytt lokallag. «Å være voksen i Miljøagentene er en veldig takknemlig oppgave», skriver de. «Barna står for mesteparten av ideene, og foreldre pleier å være med å hjelpe i gjennomføringen. Det er opp til hvert enkelt lokallag hvor mye en vil finne på. Noen har aktiviteter en gang i uken, andre to ganger i året.»

«Et lokallag skal ha et styre bestående av minst 3 barn og en person over 18 år. Det er styret som bestemmer hvilke aktiviteter de skal finne på og hvor ofte lokallaget skal ha aktiviteter.  Voksenpersonen skal hjelpe med praktisk tilrettelegging og ha ansvar for økonomien. Hovedkontoret er behjelpelig med å sende ut invitasjoner, ha kontroll på medlemslister og komme med forslag til aktiviteter.»

Er dette noe som du kunne tenke deg? Ta kontakt med Ane Marte Rognskog på Miljøagentenes hovedkontor for en uformell og uforpliktende samtale: E-post: anemarte@miljoagentene.no tlf: 464 13 213, eller post@miljoagentene.no, Telefon: 969 01 820. 

Og følg med her! Det kommer flere innlegg om en bestefar som bestemmer seg for å forsøke å starte et lokallag for Miljøagentene!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*