Klimafestivalen kommer til Grenland

bilde-grlDet blir Klimafestival § 112 også i Grenland, der Besteforeldrenes klimaaksjon har gått sammen med Naturvernforbundet og Natur og Ungdom for en rekke arrangementer i Skien og Porsgrunn dagene 18 – 28 januar 2017. – Vi har hatt dette under planlegging siden tidlig i vår og ble inspirert av det de fikk til i Drammen under festivalen der sist vinter, forteller Brita Helleborg, som er leder av lokallaget i Besteforeldreaksjonen. Målet er å få til et samarbeid med bibliotek, kirke, kino og alle andre som har lyst å gjøre en innsats. Klimautfordringene løser vi ikke uten bred demokratisk deltaking. Det er jo ikke en sak for de spesielt interesserte!

klimafestival-2017

God respons
Det haster å sette fart på omstillingen, og det er utrolig viktig at nye grupper og nye aktører kommer på banen, sier Brita Helleborg. Arbeidsgruppa har fått mye god respons på invitasjonene de har sendt ut.  – Alle er innforstått med premisset for det hele, som er at den som ønsker å bidra også må være villig til å ta ansvar for eget arrangement. For øvrig er vi åpne for og ønsker hjertelig velkommen alle som har en idé!

Kontaktperson for Klimafestivalen i Grenland er Susanne Rimestad, epost Susanne Rimestad srime@online.no

Så langt er disse arrangementene på plass:

  • Ibsenhuset foajekonsert, lørdag 21.januar.
  • Kunstutstilling i Ibsenhuset med bilder av Bjørn Richter, Kristin Eide og Ragnar Steinstad.
  • Biblioteket i Skien lager bokutstilling.
  • Biblioteket Porsgrunn har arrangement.
  • Litteraturhuset i Skien arrangerer foredrag/lesning ved Eivind Hoff Elimari, Skiensforfatter som kom nylig ut med boka «Gull og grønne skoger».
  • «Du verden» vitensenteret i Porsgrunn vil ha særlig fokus på klima under festivalen.
  • Charlie kino i Porsgrunn deltar i Klimafestivalen.
  • Skien kirke har klimagudstjeneste søndag 22.januar.
  • Natur og ungdom arrangerer folkemøte om paragraf 112.

Vi setter stor pris på all positivitet vi har blitt møtt med når vi har tatt kontakt, sier Brita Helleborg. Det kan se ut som om samfunnet rundt oss er i gang med en gryende oppvåkning i forståelsen av at klima er noe vi må ta på alvor nå. Og så har vi altså i Norge noe så sjeldent som en Grunnlov som slår fast at alle har rett til en bærekraftig framtid. Det fortjener sannelig å blir feiret!

Planleggingsmøte i Skien Rådhus 17 november. Fra Natur og ungdom deltok Yrja Skjærum, Kristian Duong ogThea Kolbjørnsen, fra Naturvernforbundet Torstein Fjeld og fra Besteforeldrenes Klimaaksjon Alfhild Berg Johnsen og Susanne Rimestad.

Planleggingsmøte i Skien Rådhus 17 november. Fra Natur og ungdom deltok Yrja Skjærum, Kristian Duong ogThea Kolbjørnsen, fra Naturvernforbundet Torstein Fjeld og fra Besteforeldrenes Klimaaksjon Alfhild Berg Johnsen og Susanne Rimestad.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*