Dramatisk oppvarming i Arktis

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    mandag 21. nov 2016
  • AV:
    Redaksjonen

grete_hovelsrud_jpg%20articlethumbTemperaturene som nå måles på Nordpolen er «sykt høye», som barn ville sagt det. Det rapporteres om 20 grader varmere enn normalt over store deler av Polhavet. Det et resultat av rekordlite og veldig tynn is, sammen med varm og fuktig luft sørfra som drives nordover av kraftig vind, sier forskerne. Professor Grete Hovelsrud ved Nordlandsforskning i Bodø sier at det er dramatiske nyheter, men at de ikke er uventet. – Endringene i Arktis er så store og skjer så mye raskere enn det klimamodellene til nå har framskrevet. Det er bare en ting å gjøre. Vi må stoppe utslippene! sier hun til NRK Nordland.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*