LO-forbund for vern av Lofoten

tine-lise-sundnesLandsmøtet i Handel og Kontor har vedtatt å gå inn for vern av  områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeboring. Med dette vedtaket vil det ikke være grunnlag for konsekvensutredning i disse områdene, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes. Med samme vedtak fra Fagforbundet og Norsk Tjenestemannslag, har nei-sida sikret seg et flertall av delegatene til LO-kongressen neste år. Handel og Kontor mener det er på tide at Norge tar de globale klimautfordringene på alvor, gjør seg mindre avhengig av olje og gass, og satser på utvikling av nye kunnskapsbaserte, grønne og bærekraftige arbeidsplasser.

Vedtak Handel og Kontor 19.10.2016
Norge skal være i front for miljø og bærekraftig forbruk. Alle skal ha tilgang til ren luft, rent vann og ren jord. Hensyn til miljø må legges til grunn for framtidig utvikling. Mengden av ressurser i verden er begrenset, noe som betyr at en økonomi basert på økt forbruk ikke er bærekraftig.

Tap av naturmangfold og menneskeskapte klimaendringer er de to største miljøproblemene verden står overfor. Naturen er avgjørende for vårt livsgrunnlag, og vi mennesker ville ikke klare oss uten alt det naturen gir oss. Klimaendringene er farlige for alle, men de rammer fattige aller mest.

HK vil arbeide for gode samfunn uten stadig økende miljøskadelig forbruk, og økonomien bør ikke være avhengig av stadig økende fossile utslipp. Norge må følge FNs klimapanel og la deler av våre fossile petroleumsressurser ligge urørt for å motvirke klimaendringene, og med det ta vårt nasjonale miljøansvar. Områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja er av våre mest verdifulle marine områder, og skal derfor vernes mot fremtidig petroleumsvirksomhet. Norge har store muligheter gjennom forskning og utvikling av alternativ fornybar energi innen sol, vind, vann og bioøkologi.

Kunnskapsbasert utvikling og nyskapning i bedriftene er viktig. Produktene som omsettes bør være fornybare kvalitetsprodukter. Våre tillitsvalgte, verneombud og medlemmer må være pådrivere for at drift, produksjon og produktene som omsettes på arbeidsplassene, er så miljøvennlige som mulig.

aavstemming-hk

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Steinar Høiback | 20.10.2016

    Dette er veldig oppmuntrende nyheter. Denne nyheten har det potensiale i seg at snur LO i riktig retning i denne saken, da har vi ca 900 000 mennesker med oss samt at dette vil være et skikkelig pådriver for Arbeiderpartiet og SV som tradisjonelt har mange sympatisørene hos LO`s medlemmer.
    Jeg føler virkelig at dette kan være starten på noe stort, mine fingrer er krysset i håpet om at dette slår til.

  2. Elisabeth Briseid | 20.10.2016

    Etterlengtede, strålende nyheter! Hvis det blir flertall i LO-kongressen, vil grønne krefter i Ap ha større tjangs til å drive partiet i riktig retning. Vi besteforeldre kan bidra til at snøballen ruller ved å dele på fb.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*