Nå mobiliserer vi for ny klimapolitikk!

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  tirsdag 30. aug 2016
 • AV:
  Redaksjonen
vendepunkt

8. september, ett år før stortingsvalget, demonstrerer vi for et vendepunkt i klimapolitikken! Sammen må vi vise politikere og velgere at vi kan og skal nå målene fra Paris. En allianse av trossamfunn, miljøbevegelse og fagbevegelse har derfor gått sammen om Vendepunkt – en serie demonstrasjoner fram mot valget i 2017. Den 21. januar i år var flere hundre samla på Eidsvolls plass foran Stortinget med krav om en reell kursendring. Vi fikk en stemningsfull, humoristisk og fargerik time med barnesang og appell-karusell, trampesnakk og stillhet for klimasaken. Nå øker vi trykket! Velkommen til fest og protest!

Tid: Torsdag 8. september kl. 16-17
Sted: Eidsvolls plass, foran Stortinget
Nettside: www.klimavalgalliansen.no
Facebook: https://www.facebook.com/events/1154178787936233/

PROGRAM
Sang, slagord og musikalske innslag.

Appeller fra Kjersti Barsok (Norsk Tjenestemannslag), Harveen Kaur (Miljøsikh), Laila Riksaasen Dahl (Besteforeldrenes klimaaksjon og tidligere biskop), Truls Gulowsen (Greenpeace). Flere politikere utfordres på hvordan deres parti skal sikre et klimavalg.

VÅRE KRAV
 – La oljen i Arktis ligge! Skal Paris-målene nås må mesteparten av oljen og gassen bli liggende i bakken.

100 000 nye klimajobber! Regjeringen må legge til rette for minst 100 000 nye jobber som bidrar til å redusere klimagassutslipp og omstille Norge.

Vis rettferdighet! Norge må følge opp sine forpliktelser med kraftige utslippskutt innenlands, og øke støtten til omlegging og skadebegrensning i Sør.

INFORMASJONSPAKKE: VIA EGNE KANALER NÅR VI FLEST. VI BER OM AT ALLE:

 • DELER OG INVITERER VIA FACEBOOK
  Forslag til tekst: «Regjeringen har akkurat satt i gang prosessen med 24. konsesjonsrunde for mer oljeboring og Erna Solberg sier at hun vil åpne Lofoten og Vesterålen. Det er virkelig behov for et vendepunkt i klimapolitikken! Torsdag 8. september samles fagbevegelse, miljøbevegelse, trossamfunn, solidaritetsorganisasjoner og mangle flere foran Stortinget. Vi vil la oljen i Arktis ligge, ha 100 000 klimajobber, kraftige utslippskutt innenlands og økt støtte til omlegging og skadebegrensning i sør.»
 • SPRER INFORMASJON PÅ TWITTER
  Noen eksempler:
  – 8. september demonstrerer jeg for et #vendepunkt i klimapolitikken
  https://www.facebook.com/events/1154178787936233/
  – Regjeringen åpner for mer oljeboring, men det vi trenger er at oljen blir liggende #vendepunkt
  https://www.facebook.com/events/1154178787936233/
  – Utslippene i Norge øker. 2017 må bli et #klimavalg. Nå demonstrerer vi for et #vendepunkt i klimapolitikken
  https://www.facebook.com/events/1154178787936233/
  – En bred allianse demonstrerer 8. september for #klimajobber, #klimarettferdighet og for at oljen blir liggende
  https://www.facebook.com/events/1154178787936233/
 • MATERIELL TIL FRI ANVENDELSE
  Løpeseddel, logo og bilder til fri benyttelse finner dere her:
  https://drive.google.com/folderview?id=0B3kb-WU2Uk_mRlByaWctMWI2TTA&usp=sharing
  Vil dere ha løpesedler, ta kontakt med Audun Randen Johnson i Naturvernforbundet, arj@naturvernforbundet.no
 • PRAKTISK
  Vil du være med å hjelpe til?
  Demonstrasjonen er fra kl. 16-17.
  Vi trenger hjelp både i forkant, underveis og i etterkant. Vil du rigge opp og/eller ned, være vakt, dele ut løpesedler, ta kontakt med Audun Randen Johnson, arj@naturvernforbundet.no
  Ta med banner, faner, plakater.
  Vi oppfordrer alle deltakende organisasjoner til å ta med egne banner, faner, plakater, stille i organisasjonens klær o.l. for å vise frem mangfoldet som står bak.
  Evalueringsmøte og planlegging videre: Onsdag 14. mars kl. 14.30-16 blir det møte for å evaluere og planlegge veien videre. Sted: Kirkens hus, Rådhusgata 1. Alle er velkommen!
NORGE MÅ SNU: Bra oppslutning om den første Vendepunkt-demonstrasjonen foran Stortinget 21. januar.

NORGE MÅ SNU: Bra oppslutning om den første Vendepunkt-demonstrasjonen foran Stortinget 21. januar.

God stemning. Holmlia Tween Sing og HoBaKLUZZ underholdt.

God stemning. Holmlia Tween Sing og HoBaKLUZZ underholdt.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Trine Eklund | 01.09.2016

  Veldig bra – flott med demonstrasjoner og krav.
  MEN – Norge og Verden kan aldri nå klimamålene så lenge «det militære kompleks» får lov å forurense som de gjør både i Norge og ellers i verden. Militære operasjoner – være seg trening eller krig – er unnlatt fellesskapets regnskap og regnes IKKE med i noe miljøregnskap. Det ordnet Pres. Bush da han skulle undertegne Kyotoavtalen – og siden forblir den formidable forurensingen av miljø og klima som militære operasjoner står for, uten ansvar for sine ødeleggelser. Det er helt nødvendig at miljø partiene – og organisasjonene setter forurensingen fra kjemisk våpenbruk, bombing av oljebrønner, tunge transport kjøretøyers bruk av fossilt brensel og CO2 utslipp, ødeleggelse av skog, mark og jordbruks arealer osv. osv. som det militære forsvaret i alle land står for – på agendaen. Militæret er ingen hellig ku – det trengs å bli utfordret mht. klima og miljø ødeleggelser – skal verden ha en sjanse til å nå Paris målene.

 2. Bjørghild des Bouvrie | 03.09.2016

  Helt enig med Trine Eklund! Veldig viktig sak, som bør dras frem fra sin gjemte plass bak kulissene . . .

 3. Steinar Høiback | 04.09.2016

  Det er ikke vanskelig å være enig med dere, Trine og Bjørghild i det prinsipielle, det militæres utslipp. I mobiliseringen for en ny klimapolitikk tror jeg det er viktig å fastholde fokuset som bør være å utfordre regjeringens manglende grep som sørger for at utslippene fra nasjonens aktiviteter går ned, betydelig ned. Jeg ser nok en viss fare at vi kan få opinionen mot oss dersom vi fronter militæres utslipp for sterkt, særlig i en tid som betegnes som en mulig reversering inn i en ny kald krig med store muligheter for at denne utviklingen kan bli vel varm enkelte steder.
  Som sagt, i prinsippet enig, men tror det er klokt å være noe tilbakeholden på dette tidspunktet.

 4. Frank Birkeland | 07.09.2016

  De «inteligente» forskerer og journalister: MEr kollektiv trafikk mer kollektivtrafikk.

  UTENFOR STÅR DET 40 DIESEL-TUNG-LEDDBUSSER I BUSSKØ MED 10 PERS PR BUSS OG LENGER BORT KJØRER DET 10 GRØNNE DIESELBUSSER MED 4 PERS PR BUSS.
  iNGEN ANDRE LAND HAR SLIKE IDIOTER; Ingen i Sveits, Sverige eller Nederland ville tankt antken på at ALLE SOM BOR I VILL RUNDET BYEN SKAL HA BUSS TIL SNTRUM 4 GANGER PR TIME ELLER AT ALLLE I OSLO SKAL HA DIREKTEBUSS TIL TJUVHOLMEN HVERT 7 MINUTT?!?

  Hvor dum må man være for å tro at disse ca 20 000 !!!!! bussavganger pr døgn er bra for klodenn eller for lungene våre!???

  Spør 2 barnsmoren som ligger dødene på Sagene. hun 2 er 31 år. Sagene ER DET STED I EUROPA MED FLEST DIESELBUSSPASERINGER PR DØGN OVER 600!!!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*